Izvor: BSC HAPPY
09.02.2023 u 15:53
0

SVI SU SE UJEDINILI DA POMOGNU: Skoro 6.500 stranih spasilaca učestvuje u operacijama potrage u Turskoj

Turska je prihvatila ponude pomoći u suočavanju sa posledicama razornog zemljotresa na jugoistoku zemlje iz 95 zemalja, rekao je ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

– Prihvatili smo ponude pomoći iz 95 zemalja. U operacijama potrage i spasavanja učestvuje čak 6.479 spasilaca iz 56 zemalja. Još 19 zemalja će poslati svoje specijaliste u roku od 24 sata, naglasio je Čavušoglu.

Rusija je bila jedna od prvih zemalja koja je poslala spasilačke ekipe i humanitarnu pomoć u Tursku i Siriju nakon smrtonosnog zemljotresa, izjavio je u četvrtak ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Tim Ministarstva za vanredne situacije u Turskoj ima više od 150 ljudi. Oni su angažovani u naporima potrage i spasavanja u najteže pogođenoj provinciji Kahramanmaras.

I DALJE SE PREBROJAVAJU ŽRTVE ZEMLJOTRESA U TURSKOJ I SIRIJI: Ovo je CRNI BILANS registrovan do sada

Zemljotres jačine 7,7 stepeni Rihterove skale potresao je u ponedeljak ujutro jugoistočnu tursku provinciju Kahramanmaras. Podrhtavanje, praćeno stotinama naknadnih potresa, osetilo se u 10 provincija zemlje i u susednim zemljama, uključujući Siriju. Prema najnovijim informacijama, u Turskoj je poginulo više od 16.000 ljudi, a više od 64.000 je povređeno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter