Izvor: Tanjug
04.01.2023 u 12:47
0

SVI NAGAĐAJU O ČEMU ĆE RAZGOVARATI ERDOGAN SA PUTINOM I ZELENSKIM: Pored gasnog čvorišta, ovo će biti glavno uporište i cilj!

Teme razgovora okupiraju čitav svet, a uskoro će se saznati i epilog.

Rešavanje ukrajinske krize, projekat izgradnje gasnog čvorišta u Turskoj i situacija u Siriji biće ključne teme tokom današnjeg razgovora predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina, rekao je za TASS izvor u Ankari. Erdogan je ranije najavio telefonski razgovor sa ruskim kolegom.

DA LI ĆE POSTIĆI SVRSISHODNE DOGOVORE? Erdogan danas razgovara sa Putinom i Zelenskim o krucijalnim tematikama koje okupiraju svetsku javnost!

„Očigledno je da će Erdogan razgovarati o situaciji u Ukrajini, a ne mogu se isključiti nove inicijative Ankare u ovoj oblasti, s obzirom na veze sa liderima obe zemlje,“ rekao je izvor za TASS. Dodaje da je projekat čvorišta važna tema na dnevnom redu, kako bi se izgradio centar za snabdevanje Evrope prirodnim gasom i utvrđivanje cena gasa tokom godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Očekuje se da će predsednici razgovarati i o izgradnji nuklearne elektrane Turskas Akuju, čija prva energetska jedinica bi trebalo da bude puštena ove godine,“ naglašava izvor. Prema istom izvoru, situacija u Siriji će takođe biti jedna od tema razgovora.

„Krajem decembra u Moskvi je održan trilateralni sastanak o Siriji, a sada su planirani pregovori ministara spoljnih poslova, nakon čega bi moglo da dođe do sastanka predsednika Turske i Sirije, možda uz posredovanje Rusije“, rekao je izvor. Odnosi između Ankare i Damaska eskalirali su nakon izbijanja sukoba u Siriji 2011. godine, a diplomatske veze između dve države su prekinute. Erdogan je 15. decembra rekao da je Vladimiru Putinu predložio trilateralni sastanak sa sirijskim predsednikom Bašarom el Asadom

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter