Izvor: Kurir.rs
25.04.2023 u 10:34
0

RUSIJA TENKOVE ARMATA POSLALA U RAT U UKRAJINI: Posade prošle borbenu obuku?

On je dodao i da su tenkovi T-14 Armata dobili novu dodatnu bočnu zaštitu od protivtenkovskih raketa.

Ruska državna medijska agencija RIA Novosti objavila je informaciju da su Oružane snage Rusije počele da koriste tenkove T-14 Armatau zoni specijalne vojne operacije.

MUK NA FRONTU? Tenkovi „Leopard 2“ oštećeni u borbi sa Rusima, svi strepe od toga da su skroz RAZORENI

RIA Novosti poziva se na neimenovani izvor, koji je potvrdio dolazak tenkova Armata u Ukrajinu u „zonu specijalne vojne operacije“, ali da još nisu učestvovali u direktnim jurišnim operacijama“.

On je dodao i da su tenkovi T-14Armata dobili novu dodatnu bočnu zaštitu od protivtenkovskih raketa.

Izvor RIA Novosti navodi i da su tenkovske posade prošle borbenu proveru na poligonima u jednoj od narodnih republika Donbasa.

Ovo je prva potvrda da je najnoviji tenk koji se prvi put pojavio na paradi pobede 2015. godine uključen u borbene operacije ruske vojske. Inače tenk je borbeno testiran u Siriji pre dve godine, a poslednjih godinu dana mogao se videti na tenkovskom poligonu u Kazanju gde se koristio u obuci ruskih rezervista, pešadinaca.

Međutim početkom aprila na ruskim Telegram kanalima pojavio se snimak borbenog delovanja tenka Armata T-14 za koje se tvrdilo da je načinjen u Ukrajini. Međutim zvanične ruske vojne vlasti su ćutale na tu informaciju, a konkretna nezavisna potvrda ove vesti kao i onu zvaničnu nije bilo moguće dobiti.

Inače isporuka tenkova Armata dolazi u trenutku kada je u Ukrajinu pristigao veliki broj tenkova Leopard 2 doniranih od „Leopard koalicije“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter