Izvor: OBJEKTIV. RS
17.03.2023 u 15:18
1

Tragedija u Ukrajini: Vođa navijača CSKA iz Moskve poginuo na ratištu!

Navijači se opraštaju od njega

Rat u Ukrajini besni nesmanjenim intenzitetom više od godine, a svakog dana odnosi veliki broj života na obe strane, kako na ukrajinskoj, tako i ruskoj.

Jedan od vođa navijača CSKA iz Moskve Vladimir Solodovnjikov, koji je nosio nadimak Krejzi, poginuo je ratištu kod Ugljedara, od posledica granatiranja. Imao je samo 32 godine. Bio je veteran na tribini armijskog kluba iz Moskve, član grupe “Shady Horses”, bratskih navijača sa Partizanovim.

https://happytv.rs/svet/poljska-vlada-isporuka-borbenih-aviona-kijevu/554822/

Navijači širom Rusije, ali i Evrope opraštaju se od Krejzija, koji je bio omiljen lik i među ostalim navijačkim grupama u Moskvi, bez obzira na veliko rivalstvo sa tifozima Spartaka, Dinama, Lokomotive, Torpeda…

– Tugujemo svi zajedno, saučešće porodici. Pomolimo se za pokoj duše našeg brata Vladimira. Hrišćanima osveta nije dozvoljena. Tako da se nećemo svetiti. Odgovorićemo kako treba u ratu. Postoji izraz: zub za zub. Za ovaj “zub” izvadićemo vilicu. Carstvo nebesko našem ratniku – stoji kao jedna od poruka navijača na Telegram kanalima.

Vladimir Solodovnjikov bio je pripadnik dobrovoljačke jedinice ruske vojske “Espanjola” koju čine simpatizeri navijačkih grupa. Sama jedinica broji preko 600 vojnika. Kao instruktor radi i jedan Srbin pod nadimkom Kosta, koji iza sebe ima veliko ratno iskustvo.

Pored Vladimira Solodovnjikova, od navijača život u ratu u Ukrajini izgubila su još dvojica tifoza – Andrej Rahov Arni i Andrej Kovališin Kličko, navijači Zenita iz Sankt Peterburga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Tragedija u Ukrajini: Vođa navijača CSKA iz Moskve poginuo na ratištu!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter