Izvor: Kurir.rs
31.03.2023 u 08:13
0

FINSKA ULAZI U NATO: Turska odobrila zahtev, nema više smetnji!

Turska je bila poslednja od 30 članica NATO-a koja je odobrila članstvo Finske, dok je Mađarska to učinila tek u ponedeljak.

Turska je konačno odobrila zahtev Finske za pridruživanje NATO, čime su okončana višemesečna odlaganja, ali istovremeno je nastavila da blokira Švedsku da se pridruži vojnom savezu.

FINSKA PRED VRATIMA NATO!: Turska mora da popusti

Turski parlament je u četvrtak jednoglasno glasao za članstvo Finske, otklanjajući poslednju prepreku u procesu pridruživanja.

Glasanje je ispunjenje „obećanja“ turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da će Finskoj dozvoliti ulazak u odbrambenom savezu, prenosi CNN.

O ovome se na Tviteru oglasio i Jens Stoltenberg.

Turska je bila poslednja od 30 članica NATO-a koja je odobrila članstvo Finske, dok je Mađarska to učinila tek u ponedeljak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter