Izvor: BSC HAPPY
22.01.2023 u 14:24
0

TURSKA ODGOVORILA NA PALJENJE KURANA: Protestanti u Istanbulu poslali poruku Švedskoj (FOTO)

Učesnici skupa uzvikivali su slogane: „Švedska – ti si odvratno lice dvoličnog Zapada“, „Kuran je neugasivo sunce“.

Ispred Generalnog konzulata Švedske u Istanbulu održan je sinoć protest tokom kojeg su turski aktivisti demonstrativno spalili švedsku zastavu, prenosi T24.

– Nakon paljenja državne zastave Švedske, učesnici mitinga su se molili čitajući Kuran – navodi televizija.

ČIN NEPRIHVATLJIVOG VANDALIZMA: Ruska pravoslavna crkva osudila paljenje Kurana u Stokholmu

Protesti su nastavljeni i danas. Organizator akcije ispred ambasade Švedske u Ankari, kojoj je prisustvovalo više desetina ljudi, bila je turska omladinska fondacija (TUGVA).

Učesnici skupa uzvikivali su slogane: „NATO je za vas samo san“, „Švedska – ti si odvratno lice dvoličnog Zapada“, „Kuran je neugasivo sunce“, “Onaj koji je dođe da nas ubije, naći će svoju smrt ovde“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kuran, svetu knjigu islama, u subotu je spalio vođa danske krajnje desničarske političke partije “Hard lajn“ Rasmus Paludan, koji ima i švedsko državljanstvo, preneo je Rojters.

Paludan je u prošlosti organizovao niz demonstracija sa spaljivanjem islamske svete knjige. Kao odgovor na to, počeli su su protesti u Istanbulu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter