Izvor: Sputnjik
21.01.2023 u 11:28
0

NEMA NI SMISLA NI ZNAČAJA: Turska iznela jasan stav – otkazana poseta ministra Švedske Ankari

Švedski ministar je u Ankari trebalo da razgovara o zahtevu Stokholma za članstvo u NATO, koji nije ratifikovan od Turske.

Ministar nacionalne odbrane Turske Hulusi Akar saopštio je da je poseta njegovog švedskog kolege Ankari, planirana za 27. januar, otkazana.

Kako se očekivalo, ministar odbrane Švedske u Ankari je trebalo da razgovara o zahtevu Stokholma za članstvo u NATO koji Turska do danas nije ratifikovala.

– U ovoj fazi do koje smo stigli, poseta ministra odbrane Švedske Jonsona Turskoj 27. januara više nema ni smisla ni značaja. Zato smo otkazali posetu – prenela je Akarovu izjavu TV „Haberturk“.

NOVA PROVOKACIJA ZA TURSKU: Nakon što su obesili lutku sa likom Erdogana, evo šta sada planira Švedska

Prethodno je portparol predsednika Turske Ibrahim Kalin izjavio da bi ispunjavanje obaveza Stokholma prema Ankari, u vezi sa članstvom u NATO-u, moglo bi da potraje mesecima.

Ankara je prethodno otkazala posetu predsednika Parlamenta Švedske Andreasa Norlena. Ovo se desilo nakon što su pristalice Radničke partije Kurdistana, zabranjene u Turskoj, u Stokholmu održale miting na kom su uzvikivale uvrede na račun turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Glavno tužilaštvo Ankare zbog ovoga je pokrenulo krivični postupak.

Ambasador Švedske u Ankari je tim povodom bio pozvan na razgovor u Ministarstvo inostranih poslova Turske, gde mu je prenet protest zbog mitinga.
Finska i Švedska su predale generalnom sekretaru NATO-a prijave za stupanje u Alijansu 18. maja prošle godine.

U ovom trenutku njihove prijave nisu ratifikovale samo dve članice NATO-a – Turska i Mađarska.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter