Izvor: BSC HAPPY
10.02.2023 u 10:16
0

TURSKA ZBOG ZEMLJOTRESA ODLOŽILA SAMIT O POSTAVLJANJU GASNOG ČVORIŠTA: Sastanak za mesec dana

Turska je odložila samit o postavljanju gasnog čvorišta koji je trebalo da se održi 14-15. februara, saopštili su turski zvaničnici.

Turska je odložila samit o postavljanju gasnog čvorišta koji je trebalo da se održi 14-15. februara, novi datum koji je određen je 22. mart, rekao je danas zvaničnik za energetiku.

Postavljanje gasnog čvorišta u Turskoj prvi je predložio ruski predsednik Vladimir Putin nakon što su eksplozije oštetile ruski gasovod Severni tok ispod Baltičkog mora.

ERDOGAN I PUTIN SKLOPILI DOGOVOR: Turski predsednik naložio izgradnju gasnog čvorišta za ruski gas

Turska trenutno uvozi sve svoje potrebe za gasom i ima široku infrastrukturu za prirodni tečni gas. Ankara veruje da može da iskoristi svoje postojeće i nove trgovinske odnose kako bi postala gasno čvorište.

Turska takođe planira da započne proizvodnju morskog gasa aove godine i da poveća proizvodnju u narednih nekoliko godina.

Kremlj je juče saopštio da je implementacija turskog gasnog čvorišta odložena.

Neke zapadne prestonice bile su zabrinute da bi tursko čvorište uključujući ruski gas moglo da dozvoli Moskvi da prikrije izvoz koji je Zapad sankcionisao zbog ruske invazije na Ukrajinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter