Izvor: Tanjug
27.02.2023 u 16:59
0

TURSKI ZVANIČNICI SAOPŠTILI: U zemljotresu kod Malatije poginula jedna osoba, povređeno 110

U zemljotresu jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali koji je danas pogodio jugoistok Turske, poginula je jedna osoba, povređeno je 110, a srušeno je 29 zgrada, izjavili su turski zvaničnici.

Poslednji naknadni potres dogodio se na dubini od 6,15 kilometara, tri sedmice nakon razornog zemljotresa u kome je poginulo više od 50.000 ljudi u Turskoj i Siriji.

CNN Turk je uživo izveštavao kako je spasilački tim izvadio iz ruševina jednog muškarca u provinciji Malatija.

DANAŠNJI SNAŽNI ZEMLJOTRES U TURSKOJ NIJE PROŠAO BEZ ŽRTAVA: Poginula jedna osoba, a povređeno 69 ( FOTO/VIDEO)

Nešto kasnije prikazano je spasavanje ženske osobe, za koju su naveli da mu je kćerka, iz iste zgrade.

Direktor Uprave turskog odeljenja za katastrofe i vanredne situacije (AFAD) Junus Sezer rekao je na konferenciji za novinare da su spasilački timovi upućeni u pet zgrada.

U regionu su se dogodila četiri nova zemljotresa tokom protekle tri nedelje, kao i 45 naknadnih potresa jačine između pet i šest stepeni, rekao je generalni direktor uprave za zemljotrese i smanjenje rizika AFAD-a Orhan Tatar.

– Ovo je neuobičajena aktivnost, kazao je on.

AFAD je juče saopštio da je u zemljotresu koji je pre tri sedmice pogodio Tursku poginulo 44.374 osoba i srušeno ili oštećeno više od 160.000 zgrada sa 520.000 stanova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter