Izvor: TANJUG
23.08.2022 u 11:27
0

U Austriji cene goriva rasle brže nego cena nafte! U junu 50 litara plaćali čak za 13,20 evra više nego u periodu pre rata u Ukrajini!

Razvoj cene sirove nafte ne može biti sam uzrok za rast cene dizela i benzina, zaključak je analize Savezne ustanove za zaštitu konkurentnosti Austrije (BWB).

BWB ističe da je samo delimično poskupljenje sirove nafte od početka rata u Ukrajini uzrok rasta cene goriva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREDSEDNIK POLJSKE STIGAO U KIJEV: Slede razgovori sa Zelenskim (VIDEO)

Veći deo rasta cene na benzinskim pumpama može se pripisati međunarodnim kotacijama cena, navodi se u izveštaju, uz objašnjenje da one služe kao referentne cene za trgovinu na veliko i formiranje cene rafinerija.

BWB je ustanovio i da je od početka rata u Ukrajini ustanovljena jasno veća marža dobiti rafinerija naftnih koncerna, kao i u martu viša bruto marža na benzinskim pumpama.

Potrošači su, za rezervoar od 50 litara, u prvoj nedelji juna, plaćali u proseku za 13,20 evra više nego u periodu pre rata u Ukrajini.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter