Izvor: Sputnik Srbija
04.06.2022 u 18:16
0

U BORBAMA ZA SEVERODONEJCK IZGINULO SKORO 90 ODSTO UKRJAINSKIH VOJNIKA: Kijev naredio miniranje rezervoara sa 100 tona šalitre i kiseline da bi se optužile ruske snage!

Niz jedinica ukrajinske vojske izgubilo je u borbama za Severodonjeck skoro 90 odsto vojnika i sada se povlače ka Lisičansku, izjavio je načelnik Centra za rukovođenje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

Mizincev je rekao i da su vlasti u Kijevu naredile da se u tom gradu miniraju rezervoari sa 100 tona šalitre i kiseline da bi tako sprečili nadiranje snaga Rusije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

MAKRON O MOGUĆEM MIROVNOM SPORAZUMU: Putin pravi ISTORIJSKU GREŠKU, ali Rusija ne sme da bude ponižena

„Svesne da dalje ne mogu da pružaju otpor i da kontrolišu industrijsku zonu u Severodonjecku, vlasti u Kijevu su naredile taktičkoj grupi da u kombinatu ‘Azot’ miniraju rezervoare sa šalitrom i azotnom kiselinom čija težina premašuje 100 tona“, naveo je general i dodao da je njihov plan u slučaju realizacije provokacije da optuže rusku stranu.

Na brifingu za novinare Mizincev je naveo da ukrajinski ekstremisti imaju artiljerijske položaje u stambenim zgradama u jednoj od ulica Harkova. Stanarima zgrada je zabranjeno da napuštaju stanove pod izgovorom da je neophodno osigurati bezbednost.

U gradu Družovka ukrajinske snage su razmestile višecevne bacače raketa između stambenih zgrada, a u lokalnoj školi im je uporište.

Namera im je da izazovu reakciju ruske vojske a potom da je optuže za neselektivne napade.

U Slavjansku su takođe po školama utvrdili položaje, dok su u lokalnoj fabrici postavili oklopnu tehniku i naoružanje.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter