Izvor: Tanjug
17.02.2023 u 19:20
0

U napadu američke vojske u Siriji ubijen jedan od vođa ISIS

Jedan od vođa Islamske države Hamza al-Homsi je ubijen, a četiri američka vojnika su ranjena u napadu američkog helikoptera na severoistoku Sirije, saopštilo je Ministarstvo odbrane SAD.

-Četiri američka vojnika i jedan radni pas su ranjeni, dok je komandant ISIS-a ubijen-navodi se u saopštenju.

Operacija je izvedena u četvrtak uveče u partnerstvu sa Sirijskim demokratskim snagama koje predvode Kurdi i koje su u savezu sa SAD, prenosi AP.

MEDVEDEV ISTIČE: „Nema smisla potpisivati bilo kakve sporazume sa Zelenskim“

Nije navedeno u kom delu severoistočne Sirije je izvršen napad.

Uprkos porazu u Siriji u martu 2019. godine, tzv. uspavane ćelije IS i dalje sprovode napade širom Sirije i Iraka gde su svojevremeno proglasili „kalifat“.

MEDVEDEV O BAJDENOVOJ DEMENCIJI: Predsednik SAD može da započne Treći svetski rat zbog rasejanosti

Zajedničke operacije američke vojske i boraca SDF uobičajene su na severoistoku i istoku Sirije duž granice sa Irakom.

U saopštenju se navodi da su pripadnici službe i radni pas na lečenju u američkoj medicinskoj ustanovi u susednom Iraku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter