Izvor: Sputnjik
23.02.2023 u 12:50
0

U ODNOSIMA RUSIJE I KINE NEMA MESTA ZABRINUTOSTI: Amerika je najveći proizvođač ratova

U odnosima Rusije i Kine ne postoji ništa što bi moglo da izazove zabrinutost, rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin na brifingu.

– Rusko-kineski odnosi su izgrađeni na principima nepridruživanja blokovima, nekonfrontacije i nenapadanja treće zemlje. Ovo je pozitivan faktor za održavanje mira i stabilnosti u svetu, nema razloga za zabrinutost. Šta zaista treba da izazove zabrinutost, to je destruktivna uloga SAD po mir i stabilnost u svetu – rekao je Vang Venbin, odgovarajući na zahtev novinara da prokomentariše zabrinutost Stejt department zbog saradnje između Kine i Rusija.

KINA ŽELI ULOGU U MIROVNOM REŠENJU U UKRAJINI: Peking vrlo zabrinut da rat može da izmakne kontroli!

Diplomata je dodao da su SAD najveći svetski proizvođač ratova i da u svojoj istoriji dugoj više od 240 godina ova zemlja nije učestvovala u ratovima samo 16 godina.

Ranije je Moskvu posetio Vang Ji, šef Kancelarije Komisije za spoljne poslove CK KPK koji se sastao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom i sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Nikolajem Patruševim.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter