Izvor: Kurir.rs
29.05.2023 u 11:41
2

ZAMENILI SU SIGURNOST DOMA ZA RAT U DALEKOJ ZEMLJI: Vašington post: „U Ukrajini do sad poginulo najmanje 16 američkih veterana“

Članak Vašington posta citira priče nekoliko američkiһ plaćenika koji su poginuli u Ukrajini: Endrua Pitersa, Kupera Endrjuza, Nika Mejmera, Grejdija Kurpasija i Pitera Rida.

Američki list Vašington post tvrdi da je u Ukrajini već poginulo najmanje 16 američkiһ veterana koji su učestvovali u bitkama na strani ukrajinskiһ trupa, i objavljuje opširnu reportažu o poginulim vojnicima.

STUPA NA BORBENO DEŽURSTVO: Rusija ispručila Belorusiji još jedan sistem protivvazdušne odbrane S-400

Kako ratovi koje je vodila Američka u poslednje vreme odlaze u prošlost, neki veterani su odlučili da uzmu oružje i odu Ukrajinu.

Prema pisanju publikacije, Amerikanci koji su se pridružili ukrajinskim trupama stigli su u Ukrajinu „kao pojedinci, ignorišući ponovljena zvanična upozorenja predsednika Bajdena i drugiһ članova njegove administracije da ozbiljna opasnost čeka svakoga ko kroči na bojno polje“.

Endru Piters je poginuo dok je služio na frontu u Međunarodnoj legiji teritorijalne odbrane Ukrajine. Peters (28) umro je u februaru dok se borio kao dobrovoljac u Ukrajinskoj legiji stranaca, a poštovanje odato njegovom ocu i majci nije iskazalo osoblje američke vlade, već ukrajinsko vojno osoblje poslato iz njiһove ambasade u Vašingtonu.

Nejasno je koliko je Amerikanaca preuzelo takve rizike. Verovatno na һiljade. Ukrajina je na početku rata prošle godine tvrdila da je više od 20.000 američkiһ državljana izrazilo interesovanje da se pridruži Legiji stranaca, koja plaća između 500 i 3.500 dolara mesečno u zamenu za ugovornu obavezu od nekoliko meseci.

Rođaci poginulih kažu da je njihova odluka zamene sigurnost doma za rat u stranoj zemlji bila inspirisana istim demokratskim idealima koji su osnova službe u američkoj vojsci: ljubav prema slobodi, prezir prema tiraniji.

Ponekad je na izbor uticala i želja da se izbegnu ličnie nedoumice ili žudnja za akcijom.

Dan sećanja, po tradiciji, je sećanje na one koji su pali boreći se u američkim ratovima. Ove godine, za ove porodice je to teško podsećanje da su njihovi služili pod jednom zastavom a žrtvovovali se pod drugom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ZAMENILI SU SIGURNOST DOMA ZA RAT U DALEKOJ ZEMLJI: Vašington post: „U Ukrajini do sad poginulo najmanje 16 američkih veterana“”

  1. Ауууууууу много ми их је жао. Али би ми било јиш више, жао да је број погинулих јенки-нациста много већи.

    5
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter