Izvor: Tanjug
29.03.2023 u 22:20
2

ZABRINUT ZBOG UGROŽENE ZONE: Rafael Grosi traži način da spreči nukleranu katastrofu

Direktor Međunarodne agencije za atomsku (IAEA) Rafael Grosi izjavio je danas da pokušava da posreduje u dogovoru o merama zaštite ukrajinske nuklearne elektrane Zaporožje koju je okupirala Rusija, istakavši da je prilagodio svoje predloge u nastojanju da se postigne "iskorak u pregovorima".

Grosi je dodao da se ranije zalagao za stvaranje sigurnosne zone oko NE Zaporožje kako bi se sprečila moguća nuklearna katastrofa koju mogu da izazovu uzajamna granatiranja ruske i ukrajinske strane.

Šef IAEA Rafael Grosi posetiće Iran u želji da stimuliše Teheran da sarađuje u istrazi!

– Medjutim, unosimo određene izmene i prilagođavamo predloge koje stavljamo na pregovarački sto, rekao je Grosi i izrazio uverenje da je moguće uspostaviti „nekakvu zaštitu“.

On je predočio da nije reč o konceptu teritorijalne zaštite već o ideji da se uvedu pravila o tome šta bi u tom području trebalo svaki pojednac da čini kako bi se izbegla nuklerana katastrofa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ZABRINUT ZBOG UGROŽENE ZONE: Rafael Grosi traži način da spreči nukleranu katastrofu”

  1. Lažov koji zna istinu ali je nikada neće reći jer mu tako traže NALOGODAVCI.
    A DA RUSI BOMBARDUJU SAMI SEBE, TO SAM SIGURAN.
    A I SIGURAN SAM DA SU ESKIMI POTOPILI TOK 2.

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter