Izvor: Tanjug
25.06.2022 u 15:34
0

UHAPŠEN OSUMNJIČENI (42) ZA PUCNJAVU U OSLU Veruje se da je radikalni islamista koji ima istoriju mentalnih bolesti!

 Veruje se da je 42-godišnji muškarac uhapšen pod sumnjom da je jutros u Oslu ubio dve i ranio još 21 osobu, radikalni islamista koji ima istoriju mentalnih bolesti, saopštila je norveška obaveštajna služba PST.

Osumnjičeni, čije ime policija nije imenovala, poznat je službama bezbednosti od 2015. godine, navodi PST, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Policija je jutros u 01:19 sati dobila više dojava o pucnjavi u centru glavnog grada Norveške, u noćnom klubu i obližnjim ulicama, a po dolasku na lice mesta napadač je brzo savladan.

Osumnjičeni muškarac uhapšen je na licu mesta i optužen za ubistvo, pokušaj ubistva i krivično delo terorizma, naveo je tužilac Kristijan Hatlo novinarima, prenosi CNN.

On je naveo da je reč o norveškom državljaninu poreklom iz Irana koji je od ranije „poznat policiji“, ali je do sada kažnjavan samo zbog lakših krivičnih dela.

Zločin je počinjen na više lokacija, u klubu „London pab“, u još jednom klubu u njegovoj blizini, kao i u okolnim uličicama.

SUROVI TERORISTIČKI NAPAD U CENTRU OSLA: Krvavi pir odneo ŽIVOTE, a potom se oglasio zvaničnik policije potresnim vestima!

U jednoj od okolnih uličica ubica je uhapšen samo nekoliko minuta nakon otvaranja vatre, saopštio je zvaničnik policije Tor Barstad, preneo je Rojters.

Osumnjičeni je tokom pucnjave bio naoružan sa dva oružja, saopštila je policija, ali nije rečeno koje je oružje koristio zbog istrage koja je u toku, naveo je CNN.

Norveški premijer Jonas Gar Store izrazio je saučešće žrtvama, nazvavši pucnjavu „surovim i duboko šokantnim napadom na nevine ljude“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter