Izvor: Sputnjik
11.01.2023 u 17:01
0

ISPORUKA ORUŽJA UKRAJINI JE ISTORIJSKI GREH: Rusija je obnovila Bugarsku i dala joj ono što ona sada ima

Bugarska nije Poljska, koja sa Rusijom ima otežane istorijske odnose, i nije Turska, koja ima motive da vodi takvu politiku.

Isporuka oružja Ukrajini predstavlja istorijski greh Bugarske, jer je Rusija oslobodila zemlju od Osmanlija u Rusko-turskom ratu, izjavio je bugarski novinar Velizar Enčev televiziji „Eurokom“.

– Šaljemo oružje, kojim će biti ubijeni potomci onih, koji su, pre skoro pola veka, oslobodili Bugarsku. To je istorijski greh. Bugarska je poslednja zemlja koja bi sebi mogla da dozvoli takvu odluku – istakao je bugarski novinar.

„VAGNEROVE JEDINICE PREUZELE SU KONTROLU NAD SOLEDAROM“: Vođa grupe Prigožin tvrdi da je grad pao!

On je dodao da Bugarska nije Poljska, koja sa Rusijom ima otežane istorijske odnose, i nije Turska, koja ima motive da vodi takvu politiku. Istakao je da je Rusija, nakon petovekovne okupacije Bugarske, obnovila zemlju i dala Bugarskoj ono što ona sada ima.

Enčev je zaključio da nikakvi fondovi EU nisu obnovili Bugarsku, već nesebična pomoć Sovjetskog Saveza.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, ne sme se dozvoliti da mandat za formiranje vlade dobije partija „Demokratska Bugarska“, koja je jedan od glavnih pristalica pružanja vojne pomoći Ukrajini.

Enčev je izrazio žaljenje što se Bugarska priključila tužbi Ukrajine u Hagu protiv Rusije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter