Izvor: BSC Happy
30.01.2023 u 08:35
0

UKRAJINA TVRDI DA ODBIJA NAPADE U DONJECKOJ OBLASTI: Vagner sve negira, a Zelenskom je „dogorelo“

Ukrajina kaže da odbija napade oko Blagodatne, Vagner tvrdi da je oblast pod ruskom kontrolom

Ukrajinska vojska saopštila je u nedelju da su njene snage odbile napad u oblasti Blagodatne u istočnom delu Donjecke oblasti, dok je ruska vojna grupa Vagner saopštila da je preuzela kontrolu u toj regiji.

„PROTIV RUSIJE SE VODI EKONOMSKI RAT“: Peskov naglasio da Putin ima sve potrebne informacije o ekonomiji

-Jedinice ukrajinskih odbrambenih snaga odbile su napade okupatora oko Blagodatne u oblasti Donjecka -navodi se u dnevnom jutarnjem izveštaju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, pozivajući se na borbe u subotu.

Dodaje se da su njene snage odbile ruske napade u oblastima 13 drugih naselja u Donjeckoj oblasti.

Grupa Vagner saopštila je u subotu na Telegramu da su njene jedinice preuzele kontrolu nad Blagodatnom.

Kako se borbe zahuktavaju u regionu Donjecka, tačna linija fronta je nejasna, posebno oko grada Bahmuta, gde su se poslednjih nedelja vodile neke od najtežih borbi u ratu. Vagner grupa je ranije iznosila preuranjene tvrdnje o uspehu, tvrdi Rojters.

ZELENSKI NE ODUSTAJE: Ukrajinski predsednik uveo sankcije za 185 kompanija i pojedinaca koji podržavaju rusku invaziju na Ukrajinu

Ukrajina je saopštila da ruska ofanziva na Bahmut nije kulminirala, ali je situacija duž tamošnje linije fronta sve teža.

Predsednik Volodimir Zelenski je u petak rekao da je stanje goruće.

Ukrajina je dobila obećanja o zapadnim borbenim tenkovima i traži borbene avione za odbijanje ruskih i promoskovskih snaga, koje polako napreduju duž dela linije fronta.

U subotu je glavni pomoćnik Zelenskog rekao da su u toku ubrzani razgovori između Ukrajine i njenih saveznika o njenim zahtevima za rakete dugog dometa kako bi sprečili Rusiju da uništi ukrajinske gradove.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter