Izvor: Tanjug
26.03.2023 u 16:02
0

UKRAJINA U PANICI! Kijev traži hitno zasedanje Saveta bezbednosti UN u vezi sa razmeštanjem ruskog nuklearnog oružja u Belorusiji

Ukrajina zahteva da odmah bude sazvano vanredno zasedanje Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SBUN) u vezi sa izjavama Rusije o razmeštanju taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine.

Ukrajinsko ministarstvo ocenjuje da najnovije izjave Rusije o njenoj nameri da razmesti taktičko nuklearno oružje na teritoriji Belorusije podrivaju temelje Ugovora o neširenju nuklearnog oružja, arhitekturu nuklearnog razoružanja i sistem međunarodne bezbednosti u celini, prenosi Unian.

NATO KRITIKOVAO PUTINA: „Ruska nuklearna retorika je opasna i neodgovorna!“

Napominje se da će namera da nuklearno oružje bude raspoređeno na teritoriji Belorusije, suprotno njenim obavezama iz Ugovora o neširenju nuklearnog oružja, dodatno pretvoriti tu zemlju u „taoca Kremlja“ i imati pogubne posledice po njenu budućnost.

Moskva i Minsk su se dogovorili da postave taktičko nuklearno oružje na teritoriji Belorusije, izjavio je u subotu predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu televiziji Rusija 24.

On je precizirao da će izgradnja skladišnog objekta biti završena 1. jula, prenele su RIA Novosti.

LAVROV O SJEDINJENIM DRŽAVAMA: „Danas se od SAD može očekivati bilo šta, prešle su sve granice pristojnosti“

Predsednik Rusije je istakao da će oni rasporediti oružje bez kršenja obaveza iz sporazuma START.

Prema njegovim rečima, razlog za takav korak bila je najava Velike Britanije da će snabdeti Ukrajinu municijom sa osiromašenim uranijumom.

Putin je istovremeno napomenuo da je Belorusija dugo tražila da na njenoj teritoriji bude raspoređeno rusko nuklearno oružje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter