Izvor: BSC HAPPY
04.02.2023 u 19:21
0

UKRAJINA UDARILA NA IRAN? Teheran traži hitno objašnjenje od Kijeva nakon šokantne poruke Podoljaka!

Iranske vlasti su pozvale na razgovor otpravnika poslova ukrajinske ambasade u Teheranu zbog komentara zvaničnog Kijeva povodom napada dronom na vojnu fabriku u centralnom Iranu.

Iranske novinske agencije ranije su izvestile o snažnoj eksploziji i prikazale snimke na kojima se vidi bljesak svetlosti u fabrici, koja se navodno bavi proizvodnjom municije.

Iranski zvaničnici saopštili su u nedelju da je protivvazdušna odbrana Irana odbranila pokušaj napada tri mala drona koji su gađala fabriku municije u gradu Isfahanu, u blizini lokacije koja pripada Iranskom svemirskom istraživačkom centru, koju su SAD sankcionisale zbog rada na iranskom programu balističkih raketa.

Naveli su, takođe, da je PVO Irana oborila jedan od dronova, dok su druga dva eksplodirala iznad skladišta, uzrokujući manju štetu na krovu.

Viši pomoćnik predsednika Ukrajine Mihail Podoljak ranije je doveo u vezu taj incident sa ratom koji se vodi u Ukrajini, prenosi Rojters.

„Eksplozivna noć u Iranu, napadnuta proizvodnja dronova i projektila i rafinerija nafte. Ukrajina vas je upozorila“, napisao je Mihailo Podoljak u nedelju na Tviteru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter