Izvor: Novosti
17.06.2022 u 21:16
0

UKRAJINA ŽELI DA BUDE DOMAĆIN „EVROVIZIJE“: Ne slažu se sa odlukom da se takmičenje održi u Velikoj Britaniji (FOTO)

Reagujući na odluku Referentne grupe Evropske radiodifuzne unije da se organizacija takmičenja za „Pesmu Evrovizije” 2023. godine prepusti Ujedinjenom Kraljevstvu, ukrajinski ministar kulture Oleksandr Tkačenko kaže da će Ukrajina tražiti da se pregovori nastave kako bi se takmičenje ipak održalo u toj zemlji.

EVROVIZIJA NEĆE BITI U UKRAJINI: Evo kojoj zemlji je ponuđena organizacija

Ministar kulture i informacione politike Oleksandr Tkačenko kaže da se Ukrajina ne slaže sa prirodom odluke EBU o nemogućnosti održavanja međunarodnog takmičenja „Evrosong“ 2023. godine u Ukrajini. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Tkačenko je rekao da je Ukrajina pobedila na „Evrosongu“ i da je ispunila sve uslove u rokovima za proces odobravanja njenog održavanja u Ukrajini – dali smo odgovore i garancije o bezbednosnim standardima i mogućim mestima održavanja takmičenja. 

– Organizovanje „Pesme Evrovizije“ 2023. godine u Ukrajini je snažan signal celom svetu da sada podržava Ukrajinu. Zahtevaćemo da se promeni odluka, jer verujemo da ćemo uspeti da ispunimo sve obaveze. Zato zahtevamo dodatne pregovore o organizaciji „Evrosonga 2023“ u Ukrajini – zaključio je Tkačenko.

– U odgovoru na saopštenje Evropske radiodifuzne unije o nemogućnosti održavanja ‘Evrosonga 2023’ u Ukrajini, želimo da istaknemo sledeće. Ukrajina se ne slaže sa prirodom takve odluke – kada smo bili suočeni sa činjenicom bez diskusija o drugim opcijama. Ali čvrsto verujemo da imamo sve razloge da vodimo dalje pregovore kako bismo pronašli zajedničko rešenje koje će zadovoljiti sve strane – naveo je Tkančenko u objavi na Fejsbuku.

Evropska radiodifuzna unija saopštila je ranije danas da je „nakon objektivne analize, Referentna grupa – upravni odbor ‘Evrosonga’ – sa dubokim žaljenjem zaključila da, s obzirom na trenutne okolnosti, bezbednosne i operativne garancije potrebne emiteru da bude domaćin, organizuje i producira takmičenje za ‘Pesmu Evrovizije’ prema pravilima takmičenja, ukrajinski emiter UA PBC ne može da ispuni“. 

Iz Britanskog javnog servisa poručili su da će razmotriti mogućnost da Bi-Bi-Si bude organizator sledećeg izdanja najvećeg muzičkog takmičenja.



*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter