Izvor: Kurir.rs
18.12.2022 u 16:18
0

UKRAJINCI POKUŠALI DA LIKVIDIRAJU GENERALA GERASIMOVA? SAD ubeđivale Kijev da to nikako ne čine, strahovali su od direktnog rata sa Moskvom!?

Anton Trojanovski šef moskovskog biroa Njujork Tajmsa, objavio je u subotu tekst pod naslovom „Osam zaključaka iz Tajmosve istrage o Putinovom ratu“. Tekst je uopšteno teoretisanje o tome kako su ruski vojnici slati na front, gladni, žedni i bez municije, ali u tom šarenišu, negde na sredini teksta podvukla se i informacija o tome da su Sjedinjene Američke Države sprečile Kijev da ubiju načelnika generalštaba Vojske Ruske Federacije generala Valerija Gerasimova.

Ono što bi morala da bude ekskluziva, sakriveno je u dubini teksta. Ostaje pitanje i zašto?

Naime, Trojanovski piše da su Sjedinjene Države pokušale da spreče Ukrajinu da ubije visokog ruskog generala.

Igor Konašenkov se obratio novinarima: „Kao rezultat ofanzivnih dejstava ruskih jedinica, naselje Jakovljevka DNR je uzeto pod kontrolu!“

„Američki zvaničnici su saznali da je general Valerij Gerasimov planirao put na prve linije fronta, ali su zatajili informacije od Ukrajinaca, zabrinuti da bi pokušaj ubistva mogao da dovede do rata između Sjedinjenih Država i Rusije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukrajinci su ipak saznali za put. Posle unutrašnje debate, Vašington je preduzeo izuzetan korak tražeći od Ukrajine da obustavi napad — samo da bi mu rečeno da su ga Ukrajinci već pokrenuli. Rečeno je da je ubijeno na desetine ruskih vojnika. General Gerasimov nije bio jedan od njih“.

Trojanovski u nastavku teksta u vezi ovog slučaja dodaje i sledeće:

Visoki ruski zvaničnik rekao je C.I.A. direktoru, Vilijamu Džej Bernsu, prošlog meseca (novembar) da Rusija neće odustati, bez obzira koliko njenih vojnika je poginulo ili povređeno.

Jedna članica NATO-a upozorava saveznike da bi Putin mogao prihvatiti smrt ili ranjavanje čak 300.000 ruskih vojnika — što je otprilike tri puta više od procenjenih gubitaka do sada. Pre rata, kada je gospodin Berns upozorio Rusiju da ne vrši invaziju na Ukrajinu, drugi visoki ruski zvaničnik rekao je da je ruska vojska dovoljno jaka da se suprotstavi čak i Amerikancima“, navodi ovaj novinar.

Savetnik ukrajinskog predsednika Oleksej, negde Aleksej Saša Arestovič, ekspet za sve i svašta i kako što više naškoditi Ukrajini i Kijevu potvrđivanjem besmislica odmah se oglasio i priznao da su Oružane snage Ukrajine pokušale da ubiju načelnika Generalštaba Oružanih snaga RF.

„Istina je,ukrajinska vojska je pokušala da eliminiše načelnika Generalštaba Ruske Federacije Gerasimova“, rekao je Arestovič.

Prema rečima savetnika Zelenskog, to je bio pokušaj granatiranja položaja ruskih trupa u regionu Izjuma, gde je Valerij Gerasimov mogao biti u aprilu ili maju.

Nepotvrđena tvrdnja je bila da je Gerasimov (66) ranjen u Izjumu u ukrajinskoj oblasti Harkov, koja je u centru intenzivnih borbi. U napadu je kako je tvrdio San takođe uništeno preko 30 ruskih oklopnih vozila, uključujući tenkove. A sada je nezvanični ruski izvor javio da je Gerasimov koji je upravo stigao u region u četvrtak zadobio „ranu od gelera u gornjoj trećini desne noge bez preloma kostiju. Zvaničnik ukrajinske vlade Anton Geraščenko rekao je da je napad na Izjum bio „baš mesto gde se… nalazio Gerasimov, koji je lično došao da predvodi napad na Slavjansk“. „Veliki broj“ viših oficira je ubijen, rekao je on.

Pro-ukrajinski Telegram kanal Vertikal rekao je da je Gerasimov „ranjen u blizini Izjuma“ „Naš izvor izveštava da su mu noge i kukovi oštećeni.

To sugeriše da su trojica iz njegove pratnje ubijena, a da je načelnik Generalštaba evakuisan. Mediji Agentstvo preneli su da je on iz ratne zone prvo prebačen vojnim helikopterom Mi-8 u Belgorod u zapadnoj Rusiji.

Posle toga usledile su nedelje nagađanja gde je Gerasimov i da li je zaista ranjen.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter