Izvor: HAPPY BSC
24.01.2023 u 10:18
0

UKRAJINCI STREPE OD „VAGNER“ GRUPE! „Jedinstvena pretnja u direktnom kontaktu, ne odustaju dok ne postignu cilj“

U ukrajinskom izveštaju iz decembra 2022. zaključuje se da je "Vagner jedinstvena pretnja u bliskom kontaktu“

„Vagner“ grupa predstavlja jedinstvenu pretnju u direktnom kontaktu, prenosi američki televizijski kanal Si-En-En, pozivajući se na izveštaj ukrajinske obaveštajne službe o bitkama u oblasti Artjomovsk koji je došao u njen posed.

U ukrajinskom izveštaju iz decembra 2022. zaključuje se da je „Vagner jedinstvena pretnja u bliskom kontaktu“, navodi CNN u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Konkretno, kako se navodi u izveštaju ukrajinske obaveštajne službe iz decembra 2022. godine, Vagnerove jurišne grupe se ne povlače sa položaja bez komandi, a takođe im je zabranjeno da samostalno izvode žrtve sa ratišta, jer je „njihov glavni zadatak da nastave ofanzivu dok se ne postigne cilj“. Istovremeno, primećuje se da ako juriš ne uspe, Vagnerovci mogu da se povuku sa svojih položaja samo noću.

„KOGA, KADA I GDE SAM DESTABILIZOVAO?“ Nastavlja se prepiska između Bele kuće i Prigožina

Za razliku od „klasičnih bataljonskih taktičkih grupa“ koje koriste ruske oružane snage, „Vagner“ koristi jurišne jedinice, navodi se u izveštaju.

Vagnerovci navodno raspoređuju svoje snage u mobilne timove od oko 10 ili manje, koristeći RPG-ove i obaveštajne podatke u realnom vremenu iz dronova, koji se u izveštaju naziva „ključnim elementom“.

Prema ukrajinskim obaveštajcima, posle prvog talasa napadača slede iskusniji borci sa termovizirima i opremom za noćno osmatranje. Kada Vagnerove snage uspeju da dođu na poziciju, artiljerijska podrška im omogućava da kopaju rovove i steknu uporište, priznaju ukrajinski obaveštajci. Ukrajinci takođe tvrde da je taktika grupe „Vagner“, „jedina efikasna” za mobilisane trupe.

„Vagner“ grupa, sastavljena od dobrovoljaca, aktivno učestvuje u specijalnoj operaciji u Donbasu i Ukrajini. Jevgenij Prigožin je ranije priznao da je stvorio „Vagner“ grupu 2014. godine. Prigožin je kazao da se zahvaljujući hrabrosti njenih boraca sudbina DNR i LNR radikalno promenila.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter