Izvor: Tanjug
13.04.2022 u 15:59
0

UKRAJINCI UCENJUJU NEMAČKOG PREDSEDNIKA Štajnmajer nepoželjan dok ne uvede EMBARGO NA RUSKU NAFTU!

Zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Igor Žovka objasnio je da nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer nije pozvan u Kijev jer Ukrajina čeka konkretne odluke Berlina o embargu na isporuke nafte iz Rusije, kao i one koje se odnose na vojnu i ekonomsku pomoć Ukrajini, posebno obezbedivanje teškog naoružanja.

Precizirao je da sve posete Ukrajini treba da se završe rezultatom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Veoma bismo voleli da posete visokih političara Ukrajini donesu rezultat, na primer, embargo na naftu ili slanje teškog naoružanja, ili da Nemačka, na primer, garantuje prijem Ukrajine u EU i podršku za obnovu zemlje“, rekao je zamenik Žovkva TV kanalu Velt, prenosi RIA Novosti.

Dodao je da u diplomatiji postoji pravilo da ako šef države želi da poseti drugu državu mora da dobije poziv od rukovodstva ili predsednika te zemlje.

„To je isto kao da idete u posetu komšiji ili prijatelju – morate da dobijete poziv. Možete, naravno, da dodete i bez poziva, ali to nije baš pristojno“, objasnio je Žovka.

Primetio je da prijateljske države izražavaju „isti stav prema Rusiji, prema ruskom rukovodstvu“, kao i po pitanju sankcija Rusiji, te da ne prave razliku izmedu energetskih, bankarskih i sankcija koje pogadaju politički establišment Rusije.

AUSTRIJA HOĆE RUSKI GAS: Embargo na uvoz izazvao bi krizu nepoznatih razmera

Dodao je i da lideri prijateljskih država Kijevu nude „konkretne predloge u okviru vojne i ekonomske podrške“.

Na pitanje da li Kijev misli da bi odbijanje posete šefa nemačke države moglo da izazove negodovanje Nemaca, Žovkva je rekao da Ukrajinci „znaju da većina nemačke populacije, do 70 odsto, već sada želi da vidi Ukrajinu u EU“, ali da Nemačko rukovodstvo nije spremno da podrži ubrzanu proceduru za prijem Ukrajine.

Nemački Bild objavio je juče, pozivajući se na izvore iz krugova ukrajinske vlade, da je Zelenski odbio da ugosti Štajnmajera u Kijevu „zbog njegovih bliskih veza sa Rusijom“ poslednjih godina.

Štajnmajer je izjavio da je želeo da ide u Kijev zajedno sa kolegama iz Poljske, Litvanije, Letonije i Estonije, ali da se njegovo prisustvo tamo smatra nepoželjnim.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter