Izvor: Sputnjik
04.02.2023 u 14:05
0

Ukrajinske snage isterane sa periferije Harkova: RUSKA VOJSKA U OFANZIVI!

Tokom ofanzive jedinica ruske grupe snaga „Zapad“, ukrajinske trupe potisnute su iz zapadnih predgrađa naseljenog mesta Dvurečno u Harkovskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Tokom ofanzive jedinica ruske grupe snaga „Zapad“, ukrajinske trupe potisnute su iz zapadnih predgrađa naseljenog mesta Dvurečno u Harkovskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako je precizirano, u pravcu Kupjanska za dan je likvidirano preko 30 ukrajinskih vojnika.

ODGOVOR ĆE BITI BRZ, TEŽAK I UBEDLJIV: Medvedev objasnio da Rusija u zavisnosti od prirode pretnji može da koristi sve vrste oružja!

Grupa snaga „Jug“ Oružanih snaga Rusije uništila je u pravcu Donjecka dva ukrajinska skladišta municije kod Kramatorska i Ugljedara, kao i do 60 ukrajinskih vojnika i 13 jedinica tehnike, uključujući tri američka kontrabaterijska radara.

Ministarstvo je saopštilo da su u pravcu Krasnog Limana nastavljene ofanzive i da je za dan likvidirano više od 100 ukrajinskih vojnika.

U južno-donjeckom i zaporoškom pravcu likvidirano je više od 35 ukrajinskih vojnika, uništen je jedan tenk, dva oklopna vozila i dve haubice „msta-B“ kod Prečistovke i Ilinke.

U pravcu Hersona uništeno je skladište municije kod mesta Tokarjovka, kao i borbeno vozilo ukrajinskog sistema BM-21 „grad“.

Ruski sistemi PVO za dan su oborili 13 ukrajinskih dronova, kao i tri projektila ispaljena iz višecevnih raketnih bacača i jednu raketu „točka-U“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter