Izvor: Sputnjik
16.01.2023 u 08:38
0

UKRAJINSKE SNAGE RAKETIRALE MAKEJEVKU: Brod sa žitaricama nasukao se u Bosforskom moreuzu, spasavanje u toku

Specijalna vojna operacija u Ukrajini i Donbasu, dan 327. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da postoji pozitivna dinamika specijalne operacije i da se sve razvija prema planu.

Ukrajinske službe spremaju provokaciju sa dizanjem u vazduh silosa u Harkovskoj oblasti, kako bi optužile Rusiju da stvara deficit hrane u Ukrajini.

Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u Dnjepropetrovskoj, Zaporoškoj, Poltavskoj i Harkovskoj oblasti Ukrajine, kao i u delu DNR pod kontrolom Kijeva.

UKRAJINA TVRDI: Ruske snage gađale su Dnjepar nepreciznom raketom

U Kijevskoj, Odeskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine nastavlja se sa vanrednim restrikcijama struje, saopštio je ukrajinski energetski holding DTEK.

Jedinice protivvazdušne odbrane u Sevastopolju oborile su ukrajinsku bespilotnu letelicu, saopštio je na svom Telegramu gubernator grada Mihail Razvožajev.

Ukrajinske snage gađale su Makejevku iz višecevnih bacača raketa, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja vezanih sa ratnim zločinima Ukrajine.

UDRUŽILI SNAGE: Počela zajednička vežba vazduhoplovnih snaga Rusije i Belorusije

Kako se navodi u saopštenju, ispaljeno je šest raketa.

-Ukrajini je potrebno više vojne podrške i oružja- izjavio je ministar spoljnih poslova Holandije Vopke Hukstra nakon razgovora sa ukrajinskim kolegom Dmitrijem Kulebom.

Hukstra je naglasio da će Holandija „nastaviti da ulaže napore da obezbedi ono što je Ukrajini potrebno kako bi održala položaje na bojnom polju“, napisao je ministar na Tviteru.

 

Brod sa žitaricama, koji je plovio iz Ukrajine, nasukao se u Bosforskom moreuzu, javila je turska televizija „Haberturk“.
Kako se navodi u saopštenju, moreuz je zatvoren za saobraćaj, a u toku je operacija spasavanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter