Izvor: Sputnjik
25.02.2023 u 14:01
0

UKRAJINSKE SNAGE TRPE GUBITKE U VIŠE PRAVACA: Novi brifing ruske vojske o stanju na frontu

Ruska vojska je u toku proteklog dana u pravcu Krasnog Limana i Kupjanska likvidirala oko 240 ukrajinskih vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ukrajinske snage izgubile su do 60 vojnika, artiljerijski sistem M777 američke proizvodnje i poljski samohodni top „krab“.

U pravcu Krasnog Limana dejstvima jedinica trupa „Centar“ za dan je likvidirano oko 180 ukrajinskih vojnika, sistem „grad“, haubica D-20 i radar za kontrabaterijsku borbu.

U Dnjepropetrovskoj oblasti ruska vojska uništila je bazu jedinica ukrajinskih snaga za specijalne operacije i morske pešadije.

RUSKE TRUPE LIKVIDIRALE VIŠE OD 130 STRANIH PLAĆENIKA! Novi brifing ruske vojske o stanju na frontu

U pravcu Južno-Donjeck i Zaporoškom pravcu protivnik je izgubio više od 90 vojnika, a uništena su i dva skladišta municije, tri tenka, dva borbena vozila pešadije, haubica „msta-B“ i haubuca D-20.

U pravcu Donjecka za dan je likvidirano preko 120 ukrajinskih vojnika. U području naseljenog mesta Avdejevka u DNR uništeno je skladište artiljerijske municije protivnika.

U pravcu Hersona uništen je artiljerijski sistem M777 američke proizvodnje i dva samohodna topa „gvozdika“.

Lovačka avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborila je ukrajinske avione Su-24 i MiG-29 u DNR.

Ruski sistemi PVO oborili su ukrajinski avion Su-25 u Hersonskoj oblasti i osam dronova u DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti. Oborena su i dva projektila ispaljena iz sistema „hajmars“ i tri balističke rakete „točka-U“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter