Izvor: BSC HAPPY
07.02.2023 u 20:09
0

Ukrajinske snage ubile grupu poljskih plaćenika kod Ugljedara? „Sukobi ukrajinskih i poljskih jedinica su sve češći poslednjih nedelja“

Jan Gagin, vojni analitičar i savetnik privremenog šefa Donjecke Narodne Republike, rekao je u ponedeljak da su ukrajinske snage pucale i ubile grupu plaćenika koji su, kako se navodi, bili državljani Poljske.

„Prema našim podacima, ukrajinske jedinice su pucale i ubile grupu stranih vojnika u nedelju uveče na ponedeljak ujutru. Potvrđeno je da su to su bili Poljaci. Sukobi ukrajinskih i poljskih jedinica su sve češći poslednjih nedelja. To je prema obaveštajnim podacima, uključujući presretanja radio komunikacija“, rekao je on.

Gagin je rekao da su ozbiljne sukobe između poljskih plaćenika i ukrajinskih vojnika prijavile i neke od trupa koje su poslednjih dana zarobljene kod Ugljedara.

MOSKVA NAJAVILA VAŽAN KORAK ZA 15. FEBRUAR Tiče se bioloških laboratorija SAD!

U januaru je objavljeno da su snage DPR-a u blizini Gorlovke presrele radio komunikaciju u kojoj su ukrajinski vojnici i poljski plaćenici bili angažovani u verbalnim obračunima.

Andrej Maročko, potpukovnik Narodne milicije Luganske Narodne Republike u penziji, rekao je u novembru 2022. da postoje rastuće razlike između ukrajinskih trupa i poljskih plaćenika, koje su se ponekad završavale tučama, pa čak i razmjenom vatre.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter