Izvor: Kurir.rs
09.02.2023 u 12:56
0

UKRAJINSKI OBAVEŠTAJACI IZNOSE TVRDNJE – DA LI SU ARGUMENTOVANE? „Rusi za novu ofanzivu spremili oko 2.000 tenkova, 300 aviona, 400 helikoptera, 2.700 haubica!“

Neki evropski zvaničnici veruju da ruska mobilizacija nikada nije prestala nakon septembarskog poziva Kremlja. „Mobilizacija nije završena“, rekao je Vsevov.

„Nešto se sprema na istoku“, rekao je Džonatan Vseviov, gneralni sekretar estonskog Ministarstva spoljnih poslova za Foreign policy u tekstu pod naslovom: „Ukrajina se sprema za jezivu rusku ofanzivu na istoku“, koji je objavljen u sredu 8. februara ove godine.

POLA MILIONA RUSA SPREMNO, KREĆE VELIKA OFANZIVA: Aktivna faza borbe odvijaće se u naredna dva meseca!

„Sve više ruskih vojnika stiže na front“ – dodao je on.

Foreign policy navodi u pomenutom tekstu da zvaničnici Ukrajine procenjuju da će ruske snage u toj zemlji uskoro premašiti cifru od 300.000 vojinka posle objave da je nedavna mobilizacija završena.

S druge strane neki vojni analitičari veruju da je ta brojka ruskih vojnika možda niže, ali s druge strane ima onih koji veruju da vojna sila koju okuplja ruskih predsednik Putin je znatno veća.

„Očekujemo u narednih 10 dana, novu ogormnu invaziju rekao je za Foreign policy ukrajinski vojni zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, jer je govori o obaveštajnim pitanjima.“

Tokom vikenda, ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov rekao je da očekuje porast ruskih operacija oko predstojeće godišnjice invazije 24. februara.

Dok su se ruske snage borile sa velikim gubicima u prvim mesecima rata, Kremlj je na jesen najavio delimičnu mobilizaciju da dovede oko 300.000 novih vojnika. Uprkos haotičnoj prirodi regrutacije i nedostatku obuke koja je omogućena novim regrutima, čini se da su napori za mobilizaciju bili grubi uspeh raspoređivanjem dovoljno trupa da zaustave napredovanje Ukrajine – iako uz razorne gubitke za ruske snage. Američki i zapadni zvaničnici sada procenjuju da je blizu 200.000 ruskih vojnika ubijeno ili ranjeno u borbi, objavio je Njujork tajms prošle nedelje, navodi Foreign policy .

Novi regruti su znatno slabije opremljeni i obučeni od prvobitnih snaga za invaziju Moskve koje su poslate preko granica u februaru prošle godine. U mnogim slučajevima, regruti su korišćeni za izvođenje napada u talasima, što je taktika popularna u sovjetskoj Crvenoj armiji, krećući se po otvorenom terenu dok su bili pod jakom vatrom ukrajinskih snaga, rekla je Dara Masikot, ruski vojni analitičar u Rand Corporation.

Ukrajinska vojska procenjuje da Rusija već ima 1.800 tenkova, 3.950 oklopnih vozila, 2.700 artiljerijskih sistema, 810 višecevnih sistema za lansiranje raketa iz sovjetske ere kao što su Grad i Smerč, 400 borbenih aviona i 300 helikoptera spremnih za novi talas napada. rekao je zvaničnik.

Neki evropski zvaničnici veruju da ruska mobilizacija nikada nije prestala nakon septembarskog poziva Kremlja. „Mobilizacija nije završena“, rekao je Vsevov.

„Mobilizacija se sada nastavlja u Rusiji, ali se nastavlja tiho. Ne prave galamu oko toga zbog domaćih razloga.“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter