Izvor: Novosti.rs
07.06.2023 u 18:27
0

UKRAJINSKI PRODOR KA BAHMUTU: Kijev ćuti o kontraofanzivi – Vojska napreduje?

UKRAJINSKE trupe napredovale su do 1.100 metara u blizini Bahmuta u poslednja 24 sata, saopštio je danas Kijev, što bi trebalo da je prvo napredovanje otkada je Rusija navela da je Ukrajina započela kontraofanzivu, navodi Rojters.

Zvanična Moskva ove nedelje je saopštila da je Kijev pokrenuo seriju napada u regionu Donjecka, za koje je rekla da su osujećeni.

Ukrajinski zvaničnici nisu direktno odgovarali na ruske tvrdnje, iako je visoki bezbednosni zvaničnik danas negirao da je počela kontraofanziva širih razmera.

– Napredovali smo od 200 do 1.100 metara na različitim delovima linije fronta u pravcu Bahmuta tokom proteklog dana – navela je zamenica ministra odbrane Hana Maliar, ne navodeći druge pojedinosti.

Ukrajinske trupe su, kako je rekla, bile u ofanzivi na tom području nekoliko dana, a ruske trupe su bile u defanzivi, s ciljem da zadrže svoje položaje.

– Naše trupe su prešle iz defanzive u ofanzivu u pravcu Bahmuta – rekla je Maliar.

Rusija je prošlog meseca saopštila da su njene snage zauzele Bahmut, mesto najduže i najkrvavije bitke od početka rata u februaru 2022. godine, iako je Kijev rekao da je zadržao malo prisustvo u razrušenom gradu i da je napredovao po bokovima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter