Izvor: Kurir.rs
31.03.2023 u 08:35
0

UKRAJINCI NE KRIJU STRAH I STREPNJU: Bitka za Bahmut može postati prekretnica rata!

Prema Meževikinu, ruski napadi u Bahmutu su usporeni i neposredna pretnja od opkoljavanja je izbegnuta.

Komandant jedne od ukrajinskih jedinica, pukovnik Jevgenij Meževikin, ocenio je da bitka za Bahmut može postati prekretnica u ratu i da je Ukrajina u stanju da zadrži grad i potisne ruske trupe.

OFANZIVA NE PRESTAJE: „Rusija tokom noći napala sa 10 dronova, evo koliko je uništeno!“

Meževikin smatra da bi, ako Ukrajinci uspeju da sačuvaju svoje nedavne uspehe, bitka za Bahmut mogla biti prekretnica u odbrani Ukrajine protiv Rusije, ne samo zbog zaustavljanja ruske ofanzive, već i zbog pripreme jakog uzvratnog udara.

Prema Meževikinu, ruski napadi u Bahmutu su usporeni i neposredna pretnja od opkoljavanja je izbegnuta.

On je dodao da su ruske snage „iscrple sve svoje rezerve“. Meževikin je rekao da su na severnoj i južnoj strani Bahmuta, gde su ruske trupe pokušale da opkole grad, Rusi naišli na najmotivisanije ukrajinske jedinice i da „više nisu imali snage“.

Ipak, dodao je Meževikin, centar grada ostaje žarište, gde ruske snage napadaju znatnom snagom.

Ukrajinski vojnici koji su se borili u Bahmutu rekli su da su ruske trupe fokusirale svoje napore na prodor ka centru grada, koristeći tešku artiljeriju i vazdušne napade, navodi Ukrajinska pravda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter