Izvor: BSC HAPPY
17.02.2023 u 09:35
0

ULAZE U NOVU FAZU VELIKOG RAZVOJA: Rusija i Kina se drže zajedno – nastavljaju stratešku interakciju

Izaslanik je dodao da će Rusija i Kina nastaviti zajednički rad na obezbeđivanju blagostanja i prosperiteta obe zemlje.

Rusija i Kina će nastaviti stratešku interakciju i dobrosusedsku saradnju „leđa uz leđa“, rekao je kineski ambasador u Rusiji Džang Hanhui u intervjuu za TASS.

– U novoj godini Kina i Rusija će nastaviti da proširuju svoju stratešku interakciju „leđa uz leđa“, nastaviće da promovišu dobrosusedsku prijateljsku saradnju – rekao je on.

Izaslanik je dodao da će Rusija i Kina nastaviti zajednički rad na obezbeđivanju blagostanja i prosperiteta obe zemlje.

Prema njegovim rečima, sveobuhvatna saradnja Pekinga i Moskve „ući će u novu fazu velikog razvoja“, a cilj da se trgovinski promet između dve zemlje dovede na 200 milijardi dolara može biti ostvaren i pre roka.

– U novoj eri otvara se nova stranica u odnosima Kine i Rusije koja nastavlja tradiciju prošlosti i otvara nove puteve za budućnost. Nakon kineske optimizacije i regulacije protivepidemijskih mera, suočavanje direktni kontakti Kine i Rusije na svim nivoima doživeće novi uspon – dodao je diplomata.

BAJDEN SE NEĆE IZVINJAVATI Predsednik SAD zapretio: „Ako ijedan objekat predstavlja pretnju bezbednosti američkog naroda, oboriću ga!“

Ambasador je naveo i obimnu saradnju dve zemlje u mnogim sferama, kao što su nuklearna energija, svemir i građevinarstvo.

– Tokom protekle godine trgovinska i ekonomska saradnja Kine i Rusije, uprkos opštim trendovima, napreduje. Bilateralni trgovinski promet je porastao za 29,3%, dostigavši rekordnih 190,271 milijardi dolara – dodao je on.

– Saradnja između dve zemlje se stalno razvija u novim sferama kao što su prekogranična elektronska trgovina, digitalna ekonomija, biofarmaceutika i zelena i niskougljenična industrija – rekao je on.

Džang Hanhui je takođe istakao dostignuća dve zemlje u građevinskoj sferi, ponovivši otvaranje saobraćaja preko mosta „Heihe-Blagovešćensk“, kao i završetak postavljanja šina na mostu preko reke Amur.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter