Izvor: sputniknews.com
26.04.2022 u 18:23
0

Upozoravali su partnere na korišćene dvostrukih standarda! Sve je dovedeno do TAČKE APSURDA!

Vladimir Putin, predsednik Rusije, govorio je o sankcijama kojima je izložen ruski sport, a u prvom redu na udaru su takmičari u pojedinačnim sportovima, dok su selekcije dobile zabrane nastupa na velikim takmičenjima, što je nazvao potpunim apsurdom.

Putin se, pre svega, obratio paraolimpijcima, koji su bili sprečeni da nastupe na Paraolimpijskim igrama u Pekingu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

BOLI GA NEPRAVDA PREMA SPORTISTIMA Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio da nema neprijateljskih država u svetu sporta!

„Spremali ste se da predstavite svoja dostignuća na najbolji način, da u otvorenoj i fer borbi potvrdite zasluženi status najboljih. Kako su se stvari odvijale dalje, to je van svake kritike“, istakao je Putin.

Kako je naveo, suspenzije za sportiste iz Rusije i Belorusije su prekršile i temeljna načela sporta, ali otvoreno i cinično prekršile osnovna ljudska prava.

„Sve je napisano u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima koju je usvojila Generalna skupština UN 1948. godine. Ne radi se o statusu, ni političkom, ni pravnom, ni međunarodnom statusu zemlje koju sportista predstavlja. Radi se o sportisti, o čoveku. Sva prava su prekršena. Naši sportisti su bili diskriminisani iz čisto političkih razloga – na osnovu državljanstva i nacionalnosti. Ovo ni na koji način nije kompatibilno sa principima olimpizma i paraolimpizma“.

Putin je naveo da su pod maskom preporuka uvedene prave sankcije.

„Rusija je stalno upozoravala svoje partnere na korišćenje dvostrukih standarda i principa kolektivne odgovornosti u sportu. Rukovodeći se Olimpijskom poveljom, uverili smo se da Igre nisu takmičenja država, već sportista, pozvali na čišćenje sporta od politike koja dosledno obezvređuje svu njegovu vrednost i pretvara ga u oruđe manipulacije. Nažalost, susrećemo se sa slučajevima koji ovo dovode do tačke apsurda“.

Putin je pomenuo i primer plivača Evgenija Rilova koji je dobio devetomesečnu suspenziju iz takmičenja.

„Međunarodna plivačka federacija suspendovala ga je sa takmičenja na devet meseci samo zato što je prisustvovao koncertu posvećenom godišnjici ujedinjenja Rusije i Krima. Doveli su stvar do potpunog apsurda“, rekao je Putin na sastanku sa olimpijcima u Kremlju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter