Izvor: Bsc happy portal
05.02.2023 u 13:37
0

URUŠILI SU JOJ SVE POLITIČKE SNOVE? Liz Tras za svoj pad okrivila „ekonomsku rigidnost“ establišmenta!

Tras je prema vlastitim rečima verovala da je njen plan smanjenja poreza i odstranjivanja nekih propisa pravi recept za Britaniju.

Bivša premijerka Velike Britanije Liz Tras je u današnjem medijskom članku okrivila „ekonomsku rigidnost“ britanskog Ministarstva finansija i delove vladajuće Konzervativne partije, za podrivanje njenog premijerskog mandata.

BRITANSKA VLADA U STRAHU I PANICI OD UCENA: Ruski agenti hakovali telefon Liz Tras, strogo poverljive informcije stigle do Putina!

Tras je prema vlastitim rečima verovala da je njen plan smanjenja poreza i odstranjivanja nekih propisa pravi recept za Britaniju.

„Ne kažem da uopšte nisam kriva za ono što se desilo, ali nisam dobila realnu šansu da sprovedem u delo svoju politiku, a u tome me je sprečio veoma moćni ekonomski establišment, kao i nedostatak političke podrške“, napisala je Tras.

Bivša premijerka je navela da je potcenila situaciju u Konzervativnoj partiji, koja je prema njenim rečima izrazila neslaganje sa idejama manje regulacije privrede i niskim porezima. Na globalnom nivou, postoji tendencija ka „ograničavanju nadmetanja“ između glavnih svetskih privreda, zaključila je Tras.

A svoj neuspeh je okrivila „ekonomsku rigidnost“ establišmenta, koji prema njenim rečima naginje političkoj levici, kao i situaciju vezanu za investicije iz obveznica (LDI), koje koriste penzioni fondovi da bi podmirili svoje obaveze.

Turbulencije na berzi oko LDI su prouzrokovale i smanjeni budžet vlade Liz Tras, koji je bio glavni razlog za njen odlazak sa funkcije premijerke posle samo šest nedelja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter