Izvor: Tanjug
02.06.2023 u 19:52
3

„USKORO ĆE EVROPA DA PRIHVATI STAV MAĐARSKE“: Orban je siguran da će građani „srušiti“ vlade koje promovišu RAT

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da većina Evropljana ne podržava rat, kao i da se bliži vreme kada će Evropa prihvatiti stav Budimpešte koja se zalaže za mir.

„Većina Evropljana ne podržava rat. Možda moralno podržavaju Ukrajinu, pošto je Ukrajina napadnuta i Rusija je agresor, i žele pravdu, ali su podeljeni oko pitanja šta bi trebalo da bude urađeno i šta se može preduzeti“, rekao je Orban.

POSLANICI EP SPREMAJU UDAR NA ORBANA: „Hoće da spreče Mađarsku da preuzme predsedavanje Evropskim parlamentom…“

Istakao je da je Mađarska na pravom putu, u moralnom i političkom smislu, te da će u mnogim zapadnim državama građani „pre ili kasnije“ srušiti vlade koje promovišu rat.

On je naveo da Mađarska nikada neće zaratiti sa Rusijom i da neće dozvoliti da bude uvučena u ukrajinski sukob.

Upozorio je da je neophodno sprečiti planiranu ukrajinsku kontraofanzivu jer bi ona samo dovela do novih žrtava, pre svega na ukrajinskoj strani.
„Izvođenje velikih strateških ofanziva je krvoproliće. Čak i neko poput mene, koji ima samo godinu i po dana iskustva u vojsci, zna da strana koja je u napadu može imati tri puta više žrtava nego strana koja se brani“, rekao je Orban.

On je istakao da, pre nego što Ukrajinci krenu u kontranapad, treba učiniti sve kako bi se postigao prekid vatre i započeli mirovni pregovori.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “„USKORO ĆE EVROPA DA PRIHVATI STAV MAĐARSKE“: Orban je siguran da će građani „srušiti“ vlade koje promovišu RAT”

  1. Pametno političko razmišljanje, a očekujemo stav i njegov uticaj na balkan i susedne države u vidu diplomatije…puno je Orban učinio za Mađarsku

    4
    0
    Odgovori
  2. Ocigledno je neko resio da izvrsi depopulaciju belih ljudi, Slovena i podstice rat. „Bolje je pregovarati 100 godina nego 1 dan voditi rat“. Ne zeli se mudroscu i strpljenjem kroz pregovore regulisati problemi vec se zeli ratnim ludilom unistiti sto vise ljudi i drzava.

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter