Izvor: Tanjug
12.05.2023 u 20:03
0

Usvojen izveštaj o Srbiji u Savetu za ljudska prava Ujedinjenih nacija u Ženevi

Radnu grupu, koja je usvajala naš državni izveštaj, činili su imenovani predstavnici Sjedinjenih američkih država, Kostarike i Gabona.

U Savetu za ljudska prava Ujedinjenih nacija u Ženevi danas je usvojen Izveštaj o Srbiji od strane Radne grupe za Univerzalni periodični pregled, saopštilo je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

ŽENEVA: Vučić danas u Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu!

Izveštaj je sačinilo to ministarstvo u saradnji sa drugim ministarstvima, specijalizovanim kancelarijama, Narodnom skupštinom i nezavisnim institucijama, za izveštajni period od 2018. do 2023. godine.

Ocenjujući Izveštaj, članovi Radne grupe su pozdravili napore koje je Republika Srbija sprovodila u prethodnih pet godina unapređivanjem institucionalnog i normativnog okvira u oblasti zaštite i ostvarivanja ljudskih prava, navedeno je u saopštenju.

Takođe, predstavnici Radne grupe pozdravili su sastav državne delegacije predvođene Tomislavom Žigmanovom, ministrom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, na osnovu stručnosti, multisektorske zastupljenosti i rodne izbalansiranosti, što je samo potvrda, kako je rečeno, odlučnosti Republike Srbije da na odgovoran i posvećen način učestvuje u nadzoru nad stanjem ljudskih prava u okviru ovog procesa.

U ime delegacije Srbije završne napomene dao je ambasador u Stalnoj Misiji Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi Dejan Zlatanović, koji je istakao čvrstu volju Republike Srbije da nastavi saradnju sa svim mehanizmima Ujedinjenih nacija za ljudska prava i predano radi na sprovođenju dobijenih preporuka u okviru ovog Univerzalnog periodičnog pregleda.

Republika Srbija je u okviru 4. ciklusa Univerzalnog periodičnog pregleda dobila ukupno 268 preporuka od 94 države članice Ujedinjenih nacija.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter