Izvor: Tanjug
05.05.2023 u 10:48
0

VAGNER NAPUŠTA BAHMUT! Oglasio se Prigožin – evo kad će se snage povući!

Vlasnik i vođa ruske paravojne formacije Vagner, Jevgenij Prigožin, izjavio je danas da će njegove snage napustiti ukrajinski grad Bahmut 10. maja.

-Izjavljujem u ime Vagnerovih boraca, u ime Vagnerove komande, da ćemo 10. maja 2023. godine u obavezi da prebacimo naše položaje u naselju Bahmut jedinicama Ministarstva odbrane i povučemo ostatke Vagnerovih logističkih kampova, kako bismo mogli da “poližemo rane“. Vangerove jedinice izvlačim iz Bahmuta jer je besmisleno da u nedostatku municije besmisleno idu u propast- rekao je Prigožin.

Rojters podseća da formacija Vagner od prošlog leta predvodi pokušaje Ruske vojske da zauzme Bahmut, grada koji je poprište najdugotrajnije i, kako se navodi, najkrvavije bitke rata u Ukrajini.

OFANZIVA NE JENJAVA: Ponovo napadnuta rafinerija u regionu Krasnodar, izbio požar

Prigožin je na svom kanalu na aplikaciji Telegram objavio video snimak na kojem se vidi kako stoji usred žitnog polja, okružen desestinama tela, i okrivljuje najviše vojne zvaničnike Rusije za gubitke koje su pretrpeli njegovi borci u Ukrajini.

-Imamo 70 odsto nestašice municije. Šojgu! Gerasimove! Gde je više ta municija?-reči su koje je Prigožin uzvikuje na tom snimku.

Na snimku se potom vidi kako on pokazuje na tela i kaže da je reč o poginulim Vagnerovim borcima.

-Ovo su Vagnerovi momci koji su danas umrli. Krv je još sveža. Došli su ovde kao dobrovoljci i umiru dok se vi gojite u svojim kancelarijama- rekao je Prigožin.

Agencija podseća da je Prigožin započeo javnu svađu sa ruskim načelnicima odbrane prošle godine, optužujući ih za nekompetentnost i namerno oduzimanje municije Vagneru zbog ličnog animoziteta prema njemu.

Dodaje se da se poslednjih nedelja Prigožin “uzdržao“ od javnih napada na Šojgua, iako je i dalje sugerisao da je navodno namerna nestašica municije pdovela do više žrtvi pripadnika Vagnera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter