Izvor: Kurir.rs/Beta/Reuters
11.01.2023 u 13:53
0

„VAGNEROVE JEDINICE PREUZELE SU KONTROLU NAD SOLEDAROM“: Vođa grupe Prigožin tvrdi da je grad pao!

On je dodao da se vode borbe u centru grada, zbog čega je neizvesno kolike su razmere kontrole ruske grupe nad Soledarom.

Borci ruske paravojne grupe Vagner preuzeli su kontrolu nad ukrajinskim gradom Soledarom posle intenzivnih borbi ove nedelje, izjavio je jutros vođa te organizacije Jevgenij Prigožin.On je preko svoje pres službe objavio na društvenim mrežama da se ulične borbe nastavljaju.

ODRADILI UGOVOR I PREŽIVELI: Prvi zatvorenici koji su 6 meseci ratovali u jedinici Vagner pomilovani i pušteni na slobodu!

„Vagnerove jedinice preuzele su kontrolu nad celom teritorijom Soledara“, rekao je Prigožin.

On je dodao da se vode borbe u centru grada, zbog čega je neizvesno kolike su razmere kontrole ruske grupe nad Soledarom.

Agencija Frans pres navela je da izjave vođe Vagnera nije bilo moguće potvrditi iz drugih izvora.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Rusko zauzimanje Soledara i njegovih ogromnih rudnika soli imalo bi simboličku, vojnu i komercijalnu vrednost za Rusiju. Ali situacija u Soledaru i oko njega deluje nepredvidivo.

Britansko ministarstvo odbrane ranije je saopštilo da su ruske trupe i Vagnerovi borci verovatno preuzeli kontrolu nad većim delom Soledara nakon četiri dana napredovanja.

Ali, Prigožinov komentar da su borbe nastavljene u centru Soledara sugeriše da ruska kontrola nije potpuna, uprkos njegovoj izjavi da je ceo grad u Vagnerovim rukama.

Ruska državna novinska agencija RIA je kasnije objavila izveštaj u kojem se navodi da je grupa Vagner preuzela Soledarske rudnike soli posle „žestokih borbi“. Rudnici soli se nalaze u predgrađu grada. Vašington je rekao da Prigožin možda želi ličnu kontrolu nad rudnicima u toj oblasti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter