Izvor: Happy BSC
01.04.2022 u 14:34
0

VATIKAN JE ČINIO STRAŠAN ZLOČIN! Iznenađujuće priznanje PAPE FRANJE odjekuje SVETOM

Papa Franja izvinio se danas kanadskim autohtonom stnovništvu zbog uloge Rimo-katoličke crkve u pokušaju internatskih škola da izbrišu njihovu kulturu i zlostavljanju njihove dece.

Franja je u obraćanju liderima starosedelaca Kanade, nakon nedelju dana privatnih razgovora sa grupana različitih naroda, naveo da bi voleo da u julu poseti tu zemlju, čime je potvrdio ranje najave neimenovanih izvora iz Vatikana, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Agencija podseća da lideri autohtonih naroda žzele da se papa izvini na kanadskom tlu.

„Tražim oproštaj od boga zbog žalosnog ponašanja pripadnika Katoličke crkve i želim da vam kažem iz dubine duše da me to veoma boli“, rekao je papa na italijanskom jeziku.

Više od 150.000 starosedelačke dece je od 19. veka do 1970-ih, bilo primorano da pohađa katoličke škole koje je finansirala država, od kojih su većinu vodili katolički misionari, u nameri da se deca asimiliraju u kanadsko društvo.

Kanadska vlada je priznala da su u školama bili rasprostranjeni slučajevi fizičkog i seksualnog zlostavljanja, a deca su tučena ako su govorila svoje maternje jezike.

Skandal je ponovo izbio na površinu prošle godine, kada su otkriveni posmrtni ostaci 215 dece u bivšoj internatskoj školi na jugu kanadske provincije Britanska Kolumbija.

Nekoliko nedelja kasnije pronađena je i masovna grobnica sa ostacima 751 deteta u srušenom katolickom internatu u provinciji Saskačevan.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter