Izvor: Tanjug
24.02.2023 u 09:21
1

VELIKA BRITANIJA UVELA NOVE SANKCIJE RUSIJI: Zabrana izvoza vojnih proizvoda

Velika Britanija je danas, na godišnjicu početka napada Rusije na Ukrajinu, uvela nove sankcije Moskvi koje se odnose na 92 pojedinca i entiteta, uključujući zabranu izvoza svih proizvoda koji mogu da se koriste na bojnom polju.

Britansko ministarstvo inostranih poslova saopštilo je danas da su međunarodno koordinisane sankcije i trgovinske mere usmerene na avionske delove, radio opremu i elektronske komponente.

Kako se navodi, nove sankcije se uvode i prema više ruskih rukovodilaca, uključujući i zaposlene u nuklearnoj državnoj korporaciji „Rosatom“, odbrambenom sektoru i ruskim bankama.

SNAŽNA PODRŠKA NEMAČKE: Šolc poručio da ne odustaje od pomoći Ukrajini

Kako se prenosi, sankcije se uvode i za četiri ruske finansijske institucije, medju njima i MTS banku.

Forin ofis je saopštio da su vojni obaveštajni podaci pokazali da je nedostatak komponenti u Rusiji, kao rezultat sankcija, verovatno uticao na rusku sposobnost da proizvodi opremu za izvoz, kao na primer oklopna vozila, jurišne helikoptere i sisteme protivvazdušne odbrane.

Lideri Grupe sedam (G7) najbogatijih nacija sastaće se virtuelno danas sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, a očekuje se da će razgovarati o daljim sankcijama Rusiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “VELIKA BRITANIJA UVELA NOVE SANKCIJE RUSIJI: Zabrana izvoza vojnih proizvoda”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter