Izvor: Tanjug
22.01.2023 u 12:36
0

VOLODIN UPOZORIO NA ODMAZDU: Snabdevanje Ukrajine oružjem za napad dovelo bi do globalne katastrofe

Ruska vojska vodi aktivnu ofanzivu u Zaporoškoj oblasti i već je preuzela kontrolu nad nekoliko sela u regionu.

Snabdevanje Ukrajine oružjem od strane SAD i NATO-a kako bi ona napala Rusiju, dovelo bi do upotrebe snažnijeg naoružanja od strane Rusije, izjavio je danas predsednik ruske Dume Vjačeslav Volodin.

– Snabdevanje kijevskog režima oružjem za napad dovelo bi do globalne katastrofe. Ako Vašington i zemlje NATO pošalju oružje koje će biti korišćeno za napade na mirne gradove ili pokušaj okupacije naše zemlje, to bi izazvalo odmazdu uz upotrebu snažnijeg oružja – napisao je Volodin na svom nalogu na mreži Telegram.

On je dodao da su argumenti da nuklearne sile ranije nisu koristile oružje za masovno uništenje u lokalnim sukobima više nisu održive.

„LAŽNI VIDEO SE ŠIRI INTERNETOM“ Penzionisani NATO general demantovao da je pozivao na rat sa Rusijom

– Te države se ranije nisu suočile sa situacijom u kojoj postoji pretnja po bezbednost njihovih građana i teritorijalni integritet zemlje – napisao je Volodin.

Ruska vojska vodi aktivnu ofanzivu u Zaporoškoj oblasti i već je preuzela kontrolu nad nekoliko sela u regionu i spremaju se za ofanzivu na grad Orehovo, naveo je dopisnik lista „Izvestija“ Roman Polšakov.

U međuvremenu, potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko izjavio je da kijevski režim povlači zapadna oklopna vozila iz Harkovske oblasti u pravcu Svatova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Prema rečima stanovnika Harkova, primećeno je prebacivanje oklopnih vozila sa dva voza u Kupjansk. Oklopna vozila zapadnog tipa se istovaraju na stanici gde se sortiraju i šalјu u pravcu sela Svatovo – rekao je on, prenosi Sputnjik.

Zgrada Novokahovske bolnice oštećena je usled artilјerijskog granatiranja ukrajinskih trupa, navodi se na telegram kanalu Ministarstva zdravlјa Hersonske oblasti.

– Usled jučerašnjeg granatiranja oštećena je zgrada Novokahovske bolnice… Na zgradi Novokahovske centralne gradske bolnice slomlјeni su prozori, ispred ulaza ostao je krater. Na sreću, niko nije povređen – navodi se u izveštaju.

U međuvremenu, nemačka štampa prenela je da bi Nemačka mogla isporučiti Ukrajini tenkove „leopard 2“, ali samo za vojne vežbe.

Bundesver je spreman da u Ukrajinu prebaci 19 tenkova „leopard 2A5“, saznaje „Špigel“.

Ovaj model se koristi samo za vojne vežbe, kao imitacija neprijatelјskih tenkova. Nemačka je spremna da preda samo ove modele.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter