Izvor: BSC HAPPY
05.02.2023 u 19:57
1

PUTIN I LUKAŠENKO DOGOVORILI SASTANAK: Razgovarali o daljim koracima, a ovo je ključni cilj dva predsednika

Prošle godine dva predsednika su imala deset ličnih sastanaka i nekoliko telefonskih razgovora.

Predsednici Belorusije i Rusije, Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin, dogovorili su se da uskoro odrede datum sastanka, saopštila je pres služba beloruskog predsednika.

– Dogovorili su se oko sledećeg, da se uskoro odredi datum njihovog sastanka. Ključni cilj biće da se kontroliše sprovođenje instrukcija koje su ranije doneli predsednici. Pre svega, u sferi supstitucije uvoza u svim oblasti antisankcione saradnje – navodi se iz pres službe.

Predsednici su razgovarali i o pripremama za sednicu Vrhovnog državnog saveta Rusije i Belorusije koja je zakazana za april-maj.

TAJNA DIPLOMATIJA: Na koji način je bivši izraelski premijer Naftali Benet otkrio razgovore sa Putinom o Zelenskom!?

– Predsednici su razgovarali o pripremama za sednicu VDS. Pošto je planirano održavanje sednice Saveta ministara Zajednice, preliminarno je zakazana sednica Vrhovnog državnog saveta za april, maj – saopštila je pres-služba.

– Očekuje se da se na sastanku formalizuje postojeći dokument i da obe strane potpišu isti.

Pored toga, Lukašenko i Putin su razmenili mišljenja o mogućim daljim koracima unutar Unije u cilju obezbeđenja bezbednosti svojih zemalja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Predsednici su razgovarali o zajedničkoj agendi saradnje u sferama ekonomije i politike, kao i o bezbednosnim pitanjima. Posebno je bilo reči o daljim akcijama u okviru država Unije kako bi se obezbedila bezbednost Belorusije i Rusije – navodi se u saopštenju.

Na sastanku sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom u Minsku 19. januara, Lukašenko je rekao da planira da se sastaje sa Putinom „češće“ ove godine.

Prošle godine dva predsednika su imala deset ličnih sastanaka i nekoliko telefonskih razgovora.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PUTIN I LUKAŠENKO DOGOVORILI SASTANAK: Razgovarali o daljim koracima, a ovo je ključni cilj dva predsednika”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter