Izvor: Kurir.rs
20.03.2023 u 14:29
1

„ZNAMO ZA TRI DVOJNIKA“: Da li je u Marijupolju zaista bio Putin? Ove tvrdnje su napravile pravi razdor i raspravu širom sveta! (FOTO)

Iako se Budanovljeve tvrdnje o korišćenju telesnih dvojnika ne mogu potvrditi, korišćenje ušiju u kontekstu jedinstvenog "ljudskog otiska" praktikuje se decenijama.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je ovog vikenda iznenada posetio okupirana područja Ukrajine, pritom obnovivši mnoge tvrdnje i teorije da bi mogao da koristi tim dvojnika. Kritičari ukazuju na jedan deo njegovog tela kako bi dokazali svoje navodne tvrdnje- uši.

Vladimir Putin potpisao je danas zakon kojim se reguliše upotreba stranih reči, sa izuzetkom onih koje nemaju analoga u ruskom jeziku!

Petro Andrjuščenko, savetnik gradonačelnika Marijupolja, opkoljenog ukrajinskog grada koji je Putin posetio, napisao je na Telegramu da je „Putin ili jedan od njegovih dvojnika“ bio u noćnoj poseti okupiranoj regiji – a ne sam Putin.

Iako zavera može da zvuči ludo, u njoj ima elemenata istine: politički mamci ponekad se koriste na međunarodnoj sceni – a ljudi se mogu identifikovati prema određenim merama njihovih ušiju.

Šef ukrajinske vojno obaveštajne službe general-major Kiril Budanov izjavio je da ruski predsednik navodno koristi tim dvojnika.

Kako je tada naveo Budanov, dvojnici su pre menjali Putina samo u posebnim prilikama, ali od invazije na Ukrajinu navodno su postali uobičajena praksa. Ove tvrdnje nije bilo moguće proveriti.

„Znamo konkretno za tri dvojnika, ali ne znamo koliko ih je sveukupno“, rekao je Budanov u tom intervjuu.

„Svi su bili na plastičnim operacijama kako bi što više ličili na njega. Jedna od stvari koja ih odaje je njihova visina. To je vidljivo na snimcima i slikama. Ali, takođe i govor tela i ušne resice – nešto što je jedinstveno za svaku osobu.“

Korisnici na Tviteru intenzivno nagađaju da je Putinov dvojnik otišao u Ukrajinu, fokusirajući se i uspoređujući oblik njegovog uha, kao i viseće resice s fotografijama iz 2006. i 2018. godine.

Iako se Budanovljeve tvrdnje o korišćenju telesnih dvojnika ne mogu potvrditi, korišćenje ušiju u kontekstu jedinstvenog „ljudskog otiska“ praktikuje se decenijama.

Od 1950-ih, forenzičari su koristili merenja ušiju za identifikaciju osumnjičenih, a u eri digitalnih algoritama, ugledni „Wired“ je svojevremeno izvestio da bi softver koji ljude identifikuje po ušima mogao biti efikasniji identifikator od, na primer, otisaka prstiju.

„Kako starite, vaše se uho ne menja – samo postaje veće, ali proporcije ostaju iste“, rekao je za BBC Mark Nikson, stručnjak za kompjuterski vid na Univerzitetu Sautempton i vodeći istraživač u prepoznavanju uha.

International Business Times 2018. nazvao je ideju da Putin koristi dvojnike jednom od najobičnijih teorija zavere, ali pojedini skeptici nisu uvereni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„ZNAMO ZA TRI DVOJNIKA“: Da li je u Marijupolju zaista bio Putin? Ove tvrdnje su napravile pravi razdor i raspravu širom sveta! (FOTO)”

  1. Не купају глупости…ако су прошли хируршки третман да би личили на Председника, обрадили би им и уши, и браду и…..ђокицу ако треба, дакле, не лупетај!

    0
    1
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter