Izvor: Kurir.rs
20.03.2023 u 19:44
0

PUTIN IZNEO JASAN STAV: „Rusija uvek otvorena za pregovore, pažljivo sam proučio plan Kine za rešavanje krize u Ukrajini!“

Putin je naveo da Kina zauzima pravedan i uravnotežen stav u vezi sa većinom međunarodnih pitanja.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas u razgovoru sa kineskim liderom Si Đinpingom u Kremlju da je pažljivo proučio plan Kine za rešavanje krize u Ukrajini i poručio da je Rusija uvek otvorena za pregovarački proces.

SUDBINA SVETA U STISKU DVE RUKE: Putin i Si jedan drugom uputili čestitke!

Imaćemo mogućnost da razmotrimo to pitanje. Znamo da polazite od principa pravde i poštovanja osnovnih odredbi međunarodnog prava, nedeljive bezbednosti za sve zemlje, rekao je Putin.

Tanjug/Russian Presidential Press Office via AP

Simbolično je to što smo se sastali pre tačno deset godina, kada ste prvi put posetili Rusiju u svojstvu predsednika Kineske Narodne Republike. Za to vreme napravili smo suštinske korake u razvoju naših odnosa, kazao je Putin.

On je dodao da je trgovinska razmena Rusije i Kine povećana više od dva puta i da je prošle godine dostigla 185 milijardi dolara.

Kina ima jaku ekonomiju i upravu, koja je mnogo efikasnija nego u drugim zemljama. Tokom proteklih godina napravila je skok, u celom svetu to izaziva istinsko interesovanja i mi vam čak pomalo zavidimo na tome, rekao je Putin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter