Izvor: Kurir.rs
01.02.2023 u 13:01
0

VOJNI UDAR U RUSIJI NA POMOLU? Bivši Putinov saradnik ističe: „Sprema se puč u Moskvi, građani će tražiti krivca!“

Putin bi, veruje on, mogao da ukine predsedničke izbore koji bi trebalo da se održe u martu 2024.

Vojni udar u Rusiji i pad režima predsednika Vladimira Putina postaće realno moguć u narednih 12 meseci usled vojnog poraza u Ukrajini i ekonomske propasti izazvane zapadnim sankcijama.

PUTIN ŽELI ZAJEDNIČKE CENTRE ZA VOJNU OBUKU SA BELORUSIJOM: U ukazu zadužio ministre da pregovaraju sa Minskom!

To tvrdi Abas Galjamov, politički analitičar i bivši pisac Putinovih govora, koji je u razgovoru za CNN izjavio da će građani u Rusiji tražiti nekoga koga mogu da okrive za gubitke na frontu i pogoršanje životnog standarda.

Tiranin i diktator

– Vojni udar postaje moguć u Rusijikako se rat u Ukrajini nastavlja. Ruska ekonomija se raspada. Rat je izgubljen. Sve više i više tela se vraća u Rusiju, pa Rusi nailaze na sve više problema. Pokušaće da pronađu objašnjenje za sve što se dešava, pogledaće oko sebe i ka političkim procesima, a onda će sami da odgovore: „Sve ovo se dešava zato što zemljom vlada stari tiranin, stari diktator.“ U tom trenutku vojni udar biće moguć – rekao je Abas Galjamov za CNN. On navodi da bi to moglo da se desi u narednih 12 meseci.

– Za godinu dana, kad se politička situacija promeni i šef države postane nepopularan, te rat postane stvarno nepopularan, a oni moraju da prolivaju krv za to, puč postaje realna mogućnost – tvrdi Galjamov.

Putin bi, veruje on, mogao da ukine predsedničke izbore koji bi trebalo da se održe u martu 2024.

– Sudeći po njegovim akcijama, stvarno bi mogao da ukine izbore. Bez pobede u Ukrajini, suočiće se s mnogo problema s Rusima. Rusima on nije potreban ako nije snažan i moćan – rekao je za CNN.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter