Izvor: Sputnjik
27.01.2023 u 12:53
1

„VOKER JE CINIČNI PROVOKATOR!“ Zaharova poručila da Rusija neće zaboraviti patološku srbofobiju

Zaharova je rekla i da Voker i dalje nastavlja da opravdava čelnike takozvane OVK i da prebacuje krivicu za situaciju na Kosovu isključivo na Srbe.

Provokacija u Račku zauvek će ostati crna mrlja na obrazu Sjedinjenih Američkih Država i njenih saveznika, a ispoljavanje patološke srbofobije ni Rusija, kao ni Srbija, nikada neće zaboraviti, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je tim rečima prokomentarisala izjavu bivšeg ambasadora verifikacione misije OEBS na Kosovu i Metohiji Vilijama Vokera koji je rekao da će ohrabrivati Prištinu da tuži Srbiju za navodni genocid, da se divi bivšoj OVK, kao i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nikada neće prihvatiti da se u Račku, kako tvrdi, dogodio masakr.

– U pitanju je cinični provokator koji je zloupotrebio status predstavnika OEBS, dao sebi ekskluzivno pravo da tumači događaje kako on smatra shodnim, pritom nadmeno tvrdeći da će svet svakako pre verovati njemu nego objektivnim činjenicama – istakla je ona.

ZAHAROVA ZAHTEVA OBRAZLOŽENJE: „Nemački ambasador u Rusiji treba da razjasni kontradiktorne izjave“

Zaharova je takođe rekla i da Voker i dalje nastavlja da opravdava čelnike takozvane OVK i da prebacuje krivicu za situaciju na Kosovu isključivo na Srbe.

– Vilijam Voker ne samo da je namerno i grubo prekršio mandat međunarodnog posmatrača, nego je i celom svetu pokazao tipične američke metode izvrtanja činjenica i iskrivljavanja stvarnosti – dodala je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„VOKER JE CINIČNI PROVOKATOR!“ Zaharova poručila da Rusija neće zaboraviti patološku srbofobiju”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter