Izvor: BSC Happy
22.03.2023 u 19:18
0

„VRAĆAMO SE U LIBIJU“: Poručuje Blinken!

Sjedinjene Države "aktivno" rade na ponovnom uspostavljanju diplomatskog prisustva u Libiji, rekao je u sredu američki državni sekretar Antoni Blinken, iako je odbio da navede tačno vreme kada bi američka ambasada mogla ponovo da bude otvorena.

Libija je imala malo mira od pobune koju je podržao NATO 2011. kojom je svrgnut Moamer Gadafi i koja se 2014. podelila između rivalskih istočnih i zapadnih frakcija, a poslednji veliki sukob okončan je 2020. prekidom vatre. 

Vašington je zatvorio svoju ambasadu u Tripoliju 2014. i preselio se u svoju misiju u susedni Tunis nakon intenziviranja nasilja između rivalskih frakcija.

„HAPSITE PUTINA“: Blinken se ne zaustavlja!

Specijalni izaslanik SAD za Libiju, Ričard Norland, operisao je iz glavnog grada Tunisa i povremeno je putovao u Libiju.

U napadu na američki konzulat u Bengaziju u septembru 2012, koji je zatvoren, ubijena su četiri Amerikanca, uključujući tadašnjeg ambasadora SAD u Libiji Krisa Stivensa. 

 – Ne mogu da vam dam raspored osim da kažem da je to nešto na čemu veoma aktivno radimo. Želim da vidim da možemo da ponovo uspostavimo stalno prisustvo u Libiji –  rekao je Blinken u pododboru Senata za aproprijacije sluh.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter