Izvor: Kurir.rs/Beta
09.01.2023 u 17:46
0

ZA ODBRANU DEMOKRATSKIH VREDNOSTI: Generalnom sekretaru NATO pakta uručena nagrada!

Stoltenberg je naveo da nagrada predstavlja "pre svega priznanje NATO-u, hiljadama žena i muškaraca u uniformama koji su uvek na dužnosti".

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas u Oslu, gde mu je uručena godišnja nagrada Sonstebi, da alijansa mora da spreči da ruski rat protiv Ukrajine preraste u veliki rat u Evropi.

VREME JE DA SE ZAVRŠI PROCES RATIFIKACIJE: Stoltenberg naglasio da je Švedska uradila sve da joj Turska odobri članstvo u NATO

Primajući nagradu, koja se dodeljuje „hrabrim braniocima osnovnih demokratskih vrednosti“, Stoltenberg je rekao da je ukrajinski narod „podvrgnut ogromnim patnjama“ i da je mir u Evropi „ponovo ugrožen“, objavio je NATO.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Moramo sprečiti da se rat proširi u veliki rat na našem kontinentu. Zato je NATO razmestio dodatne snage, povećao spremnost i troši više novca na odbranu nego ranije. Ne da izazove sukob, već da spreči rat i da osigura mir“, kazao je Stoltenberg prilikom primanja nagrade, nazvane po najodlikovanijem ratnom heroju Norveške Gunaru Sonstebiju.

Stoltenberg je naveo da nagrada predstavlja „pre svega priznanje NATO-u, hiljadama žena i muškaraca u uniformama koji su uvek na dužnosti“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter