Izvor: Tanjug
30.09.2022 u 21:58
0

Zaharova brutalno odgovorila Guterešu: „Glavni administrativni službenik nije ovlašćen ni da tumači norme Povelje i dokumenata Generalne skupštine!“

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš nije ovlašćen da se upušta u tumačenje normi Povelje UN i da daje pristrasne političke izjave, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je tako komentarisala izjavu Gutereša o referendumima u samoproglašenim Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici (DNR i LNR) i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njenim rečima, rusko Ministarstvo spoljnih poslova primilo je k znanju Guterešove pristrasne izjave od 29. septembra, posebno njegove navode da prisajedinjenje ovih teritorija Rusiji neće imati nikakvu pravnu snagu i zaslužuje osudu, preneo je TASS.

„Želeli bismo da podsetimo da na osnovu člana 97. Povelje UN generalni sekretar ima ulogu glavnog administrativnog službenika Organizacije“, istakla je Zaharova.

Ona je navela da mu njegove kompetencije ne daju pravo da daje pristrasne političke izjave u ime cele organizacije.

ONI NIKADA NISU PRIZNALI DEMOKRATIJU: Zaharova dala komentar na izjave ministara spoljnih poslova zemalja G7!

„Glavni administrativni službenik nije ovlašćen ni da tumači norme Povelje i dokumenata Generalne skupštine, uključujući Deklaraciju o principima međunarodnog prava o prijateljskim odnosima i saradnji među državama u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija iz 1970.“, naglasila je ona.

Guteres je ranije saopštio da će bilo kakva odluka o pridruživanju ovih regiona biti ništavna, nevažeća i da je treba osuditi, ocenivši da se ovi referendumi ne mogu opisati kao istinsko izražavanje narodne volje.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter