Izvor: Tanjug
12.03.2023 u 20:36
0

ZAHAROVA NAPOMINJE: „Izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i dalje blokiran“

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas, komentarišući moguće produženje Sporazuma o žitu, koji između ostalog omogućava izvoz ukrajinskog žita iz crnomorskih luka, da se taj sporazum za sada primenjuje samo u delu vezanom za Ukrajinu, dok je izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i dalje blokiran.

Marija Zaharova je rekla da je pozicija Rusije „poznata i nepromenjena“ i da dogovori koji su potpisani 22. jula prošle godine u Istanbulu treba da se primene zajednički da bi se prevazišla nestašica hrane i pomoglo zemljama u Africi, Aziji i Latinskoj Americi.

ZAHAROVA JASNO IZNELA STAV: „Kijev prešao sa prosjačenja na direktnu ucenu, u pitanju su LJDUSKI ŽIVOTI“

Portparolka je konstatovala da se za sada uspešno sprovodi samo onaj deo Sporazuma o žitu koji je vezan za Ukrajinu, dok je izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i dalje blokiran „zbog unilateralnih sankcija Zapada“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter